Foto Recensie: Bennett Matteo Band: Shake The Roots

Format: Cd, digital
Label: Gulf coast records
Release: 6 juli 2022

Soms komt er een album voorbij waarvan een recensie kort kan zijn. Dit album van de Bennet Matteo band moet je gewoon aanschaffen, streamen of Spotifyen maakt niet uit, dit is materiaal voor in de jaarlijstjes. Shake the roots belooft wat de titel zegt, het schud de roots van de blues op en zet de nieuwe standaard.

De Bennett Matteo Band is een duo bestaand uit zangeres Jade Bennett en gitarist Gino Matteo. Jade Bennet beschikt over een stem met een ongekende lenigheid, vertrekkend vanuit de opening track als een reïncarnatie van Janis Joplin ontvouwt ze zich als een van de beste vrouwelijke stemmen die ik in de laatste jaren gehoord heb. Gino Matteo, lijkt door het muzikale geweld van Jade naar de achtergrond te verdwijnen maar zijn gitaar spel is inventief, relaxte en ruig wanneer het moet en past gewoon bij de muziek die ze in deze plaat neerleggen. Hoe zij beide songs als Believe in me of nog beter Shine creatures aan te wereld toe vertrouwen blaast je van je sokken. Het album klinkt modern sprankelend, hoe vaker je hem opzet hoe beter hij wordt. Top track Oh lord een nummer vol mystiek en vette gitaar. Aanrader!!!!!

 
Als duo kun je natuurlijk geen album maken Kid Andersen (gitaar), Michael Burnham (bas), Carson Ford (drums), Jim Pugh (keyboards), Nic Clark (mondharmonica), Dmar (percussie), Lisa Leuschner Anderson (backing vocals) en The Sons Of The Soul Revivers (backing vocals) maken dit album mede tot wat het is. Gulf stream records van Mike Zito heeft met dit duo goud in handen.

 
Tracklist:
1. Doesn’t Really Matter
2. Shiny Creatures
3. Believe In Me
4. You’re Nothing
5. Movin’ On
6. Paid & Broke
7. Warm Inside
8. Oh Lord
9. Table For Two
10. When I Close My Eyes

Website: https://www.bennettmatteoband.com/


Ook op Blues Magazine ...