Recensie: Benjamin Vo – Rain On My Window

Benjamin Vo – Rain On My Window
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 28 februari 2017

Tekst: Peter Marinus

De Bandcamp website is uitermate geschikt om af en toe eens een nog niet ontdekt blues (rock) talent op te pikken.

In dit geval gaat het om de dertigjarige gitarist en zanger Benjamin Vo. Hij komt uit Lititz, PA en bracht onlangs zijn tweede album uit. P.Funk Bernie Worrell en Alligator label baas Bruce Iglauer lieten al weten dat zij deze jongeling hoog hebben zitten. En dat zijn toch niet de eerste de beste namen!

Er staan acht nummers op dit tweede album waarop Benjamin begeleid wordt door pianist Josh Tweedy, bassist/producer Mark Hennessey, harmonica speler Lewis Bechtold en drummer Tom Brinser. De variatie op deze cd is groot. Misschien wel iets te groot. Nu is nog niet echt duidelijk in welke muzikale stijl Benjamin Vo zich echt wil gaan ontwikkelen.
De cd begint met de akoestische country blues Mud Swamp Boogie, solo uitgevoerd door Vo. Wat je in dit nummer meteen hoort is dat hij fabuleus goed gitaar kan spelen. Krachtige gitaar interrupties worden afgewisseld door broeierige swamp-blues licks.
Vervolgens treedt de begeleidingsband aan voor het nummer Things Are Getting Shakey. Dit nummer doet erg sterk aan Fleetwood Mac, in de Peter Green periode, denken. Vo laat zijn gitaar hier flink huilen. De begeleiding is afdoende, niet wereldschokkend.
Smokin’ is een vreemd nummer. Je hoort een lekker rammelende saloonpiano, scheurende harmonica en een vlammende gitaar. De zang hoor je hierbij ver op de achtergrond en er is geen bas of drums te bekennen. Dit alles geeft dit nummer een oefenruimtegeluid wat echter niet wegneemt dat we hier met een lekker nummer te maken hebben. Het heeft zelfs iets mysterieus, als een verloren gegane bootleg opname.
In Black Cloud Falling Down horen we Benjamin weer solo. Een soepel swingende boogie waarin zijn gitaarwerk de vaart er flink inhoudt. Windy Interlude is precies wat de titel belooft. Een tussen nummer dus met atmosferisch slidewerk en een akoestisch tokkelende gitaar.
Ah Say Bee Good is een typisch voorbeeld van een “Jammer” song. Een funky bluesnumer waarin Benjamin de show steelt met een gemeen snijdende slide gitaar. Jammer dat de bas en drums hierbij in hun samenspel lijken te haperen wat de swing er enigszins uit haalt.
Dat gebeurt ook in de slowblues Rain On My Window. Een nummer van ruim vijf minuten met prima atmosferisch Peter Green-achtig gitaarwerk. Wederom verpest de houterige drummer dit nummer.
Tot slot laat Benjamin nog een jazzy sfeer muziekje op ons los, The Willow. Dit wordt prima gespeeld maar valt muzikaal toch wat buiten de boot.
Dit album laat de talenten horen van deze jonge gitarist. Probeer hem eens voor te stellen op een goed geproduceerd album met een hecht ingespeelde ritmesectie (andere drummer wellicht?).
Als hij die kans krijgt zal hij ons zeker gaan verrassen met een prima album. Tot die tijd hou ik zijn verrichtingen op Bandcamp voor jullie in de gaten.

Tracklist:
01. Mud Swamp Boogie
02. Things Are Getting Shakey
03. Smokin’
04. Black Cloud Falling Down
05. Windy Interlude
06. Ah Say Bee Good
07. Rain On My Window
08. The Willow

Website: www.benjaminvo.bandcamp.com

 

18 juni 2017|Categories: Recensies|Tags: |1 reactie

Eén reactie

  1. Eddie 21 juni 2017 om 21:33 - Antwoorden

    Thanks for the heads up on this young bluesman! He’s soulful and subtle – similar to the old players. Too many of the big names today sacrifice feeling for flash/speed.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe