Ben Granfelt – Another Day
Format: CD / Label: Tuohi Records

Release datum: 14 oktober 2016

Tekst: Rick Kanselaar

Vanaf seconde één trekt Ben Granfelt alle registers open en zet hij een scheurend geluid neer in het openingsnummer Hangsman’s Tree. Gelijk wakker geschud op een luie zondagochtend zet Granfelt dit geluid door in de volgende nummers. Met de plaat ‘Another Day’ voegt Ben Granfelt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn indrukwekkende carrière. Al ruim dertig jaar zit Granfelt in de muziekbusiness en heeft hij deel uitgemaakt van bands als Gringos Locos en wellicht meer bekend hier in de lage landen de Leningrad Cowboys. Ben Granfelt is afkomstig uit het hoge noorden, te weten Helsinki, Finland.

Sinds 1994 is Ben Granfelt bandleider van de Ben Granfelt Band en heeft hij een behoorlijke collectie albums op zijn naam staan. Het album ‘Another Day’ kenmerkt zich door progressieve bluesrock van het soort stevig doorhalen en niet achterom kijken. Het nummer Wayward Child is het eerste nummer wat opvalt en tegen rock aanleunt en waar de gitaar meer in toom gehouden wordt.

Endless is het instrumentale rustpunt op de plaat en is geheel gedragen met het heldere gitaarspel van Granfelt, die onder ander Jeff Beck, Jimi Hendrix en Peter Frampton als zijn voorbeelden noemt. Daarna volgt de bluesrock stamper Open Road maar ‘Another Day’ herbergt ook middelmatige nummers als Shine Like the Sun Over me, Heart on Your Sleeve  en Sweet Love die meer opvullen dan opvallen. De productie van de plaat laat niks te wensen over maar ‘Another Day’ zal binnen het bluesrock genre geen hoofdprijzen winnen.

Tracklist:
01. Hangman’s Tree
02. Another Day
03. Wayward Child
04. Shine like the Sun Over Me
05. Endless
06. Open Road
07. Heart on Your Sleeve
08. Rocking the Boat
09. Sweet Love
10. You are What You Is

Website: Ben Granfelt


Ook op Blues Magazine ...