Ben Bedford – The Hermit’s Spyglass
Format: CD / Label: Cavalier Recordings
Releasedatum:  14 september 2018

Tekst: Ella-Milou Quist

Singer-songwriter Ben Bedford zingt op zijn nieuwste plaat ‘The Hermit’s Spyglass’ over de beslommeringen van alledag. Over alles wat hij ziet en meemaakt met zijn kat Darwin op zijn kleine boerderij (‘The Hermitage’) op de rand van de prairie in Springfield, Illinois. Hij geeft je een kijkje in zijn leven en neemt je mee in het landschap waar hij dagelijks vertoeft.
Door zowel zijn gitaarspel, de melodieën als ook de teksten waan je je helemaal in zijn leven. Je ziet het zo voor je. Hij is een goede verhalenverteller en  heeft een mooie tekstbeleving. Niet alleen omdat hij put uit zijn eigen leven maar ook uit de klassieke Amerikaanse literatuur. (Zijn grote literaire helden zijn John Steinbeck en Toni Morrison).
Een sterke combinatie die ook al heel wat jaren opgepikt wordt door met name de Americana en roots scene in zowel de Verenigde Staten als in Europa. Hij is een graag geziene gast op Americana en roots gerelateerde festivals en vestigt zich als een singer-songwriter in de traditie van muzikale grootheden als Woody Guthrie en Bill Morrissey.

In tegenstelling tot zijn vier voorgaande platen maakt Bedford op deze vijfde release slechts gebruik van alleen zijn zang en akoestische gitaar. Op zijn voorgangers waren het ook al zijn gitaar en stem die de hoofdrol hadden, maar nu hoor je nergens meer een elektrische gitaar, ukelele, drums, strijkers of een ander instrument. Ook de producer van het album, David Cain, draagt zijn steentje bij op de gitaar.
In totaal bevat de plaat zes vocale songs en vijf instrumentale. Ben’s instrumentale nummers zijn overigens evengoed als die met zang. Hetgeen hij wil vertellen met slechts zijn gitaarspel en melodielijnen is nog steeds duidelijk en je blijft in zijn verhaal gezogen.
‘The Hermit’s Spyglass’ is een puur, oprecht en intiem album met uitsluitend melancholische luisterliedjes.


Tracklist:
01. Morning Rise
02. Little Falcon
03. Larkspur Awakes
04. Coyotes
05. Morning Coffee
06. The Hermit’s Cat
07. The Mule And The Horse
08. Moon And March End
09. Thunderstorm
10. Morning Conversations
11. Quiet On The Green Hill

Website: Ben Bedford

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by