Foto Recensie: Beaux Gris Gris and the Apocalypse - Good times End times
Format: CD, Digital
Label: Grow vision
Release: 25 maart 2022

Tekst: Jos Verhagen

Zoals ik al in de concert review aanhaalde is Greta Valenti ontzettend gegroeid als zangeres. Vanaf de vlotte openingstrack Fill me up is zij sfeerbepalend op dit album. Dit uit zich in tal van prachtige songs.

Beaux Gris Gris and the Apocalypse is de samenwerking van Greta Valenti met Robin Davey (The Hoax). Naast de band beheren zij Grow vision hun multimedia development platform. Good times end times is hun tweede album een staat vol prachtige muziek. Het gememoreerde uptempo Fill me up, kent prachtige tegenhanger in het mooi verstilde Alone, waarin Greta uitblinkt. Gedreven op een mooi gitaarrifje is Trouble is coming een ontdekkingstocht. Dit nummer kent veel lagen, waarbij toetseniste Emma Jonson een belangrijke rol speelt met haar gevarieerde keyboardspel. Het is ook de eerste keer dat we Robin Davey op gitaar een belangrijke rol horen spelen.

Je kunt je afvragen of dit blues is, dat doet Beaux Gris Gris and the Apocalypse ook in Is this the blues, gelet op de tekst haalt het wel de thema’s aan die in de blues veel gebruikt worden. Ik zou Beaux Gris Gris and the Apocalypse niet als echte blues willen bestempelen maar het is gewoon goed gemaakte Americana-blues-folk-soul-pop muziek. Is this the blues is een weergave van de onmetelijke creativiteit van de band. Dit vertaald zich door in Gris Gris, waarbij een geheel ander kader wordt aangegeven. De vrolijkheid in dit nummer wordt benadrukt in de heerlijk piano boogie solo van Emma en de gitaarsolo van Robin. Het maatschappijkritische Watching the world fall down is een opzwepend nummer gedragen ritmesectie door Mark Barrett (Drums) en Stephen Mildwater (bass), het is het beste nummer van het album. Er zit zoveel in als je er doorheen luistert; de zang met zijn backing vocals, het verborgen mooi pianospel. Het afsluitende Lucid, is weer een prachtig voorbeeld van de zangkunst van Greta Valenti en samen met Robin Davey en Emma Jonson mooi neergezet. Nummers als dit maakt muziek zo mooi.

Good times End times, een mooi vervolg op Love and Murder en geeft de ontwikkeling als band goed weer. Als ze deze lijn doorzetten kan ik niet wachten op hun toekomstig werk.

Beaux Gris Gris and the apocalypse - Lucid - Live at Bluesmoose Radio - 16 maart 2022

Tracklist:
1. Fill me up
2. Bungalow paradise
3. Alone
4. Trouble is coming
5. Is this the blues
6. Gris Gris
7. Watching the world fall down
8. Lucid

Website: https://www.beauxgrisgris.com/


Ook op Blues Magazine ...