Baxter Hall – Plays The Blues
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 21 februari 2018

Tekst: Wim Velderman (radiomaker bij o.a. SmelneFm )

De eerste zonnestralen van dit voorjaar zorgen dat in mijn woonomgeving de eerste lounge-setjes weer naar buiten in de tuin worden geplant. Als je dan al serieus gaat loungen moet er ook tijdverdrijf zijn en een muziekje op de achtergrond. Een muziekje zodanig dat het niet dominant klinkt en jou of jouw buren stoort bij het loungen. Dat is het moment waarop je denkt aan de cd van Baxter Hall.

Baxter Hall uit de States ,Boston MA om precies te zijn. Baxter begon zoals zovelen op puberleeftijd gitaar te spelen en mocht hier en daar al met grote jongens meedoen.

Gitaarspelen dat kan ie, die Baxter, soleren als de beste, improviseren met langgerekte solo’s, jazz,blues, fusion, country, noem het maar. Het is dan ook geen gekke gedachte om eens een cd uit te brengen. Elf tracks staan erop, met als gast o.a.George McCann. Elf lange tracks , soms wel twaalf minuten. Tracks waarop walkin blues wordt afgewisseld met fusion-achtige songs. Goed van kwaliteit, vaak met blazers die een prima partijtje meespelen. Op de tracks waar de blazers weggelaten zijn hoor je een wel erg prominente Fender, maar smaken verschillen. Baxter moet het ook hebben van z’n kwaliteiten als gitarist, de zang is wel goed, maar de teksten zijn kort en hebben weinig om het lijf.

Een cd die je op een mooie lentedag mee laat kabbelen op de tonen van de zon. Lounge-blues optima-forma. De buurvrouw zal er vrolijk van worden.


Tracks:
01. Newaygo!
02. The Axeman
03. Too Much Lovin’
04. Establishment Blues
05. Simple Complications
06. Blues For Bodhi
07. That’s Why It’s Okay
08. The Fever
09. Song For The Ending Of Us
10. Hats Off To Bloomfield
11. Always Blue

Website: https://www.facebook.com/baxter.hall.7