Bas Paardekooper - Broken Heart For Sale

Bas Paardekooper – Broken Heart For Sale
Format: CD/ Label: CD Baby / Release: december 2012

Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Door Niels Zuurendonk

Terwijl op een regenachtige maandagavond de wind buiten giert, giert binnen de gitaar van Bas Paardekooper and the Blew Crue. Ja, je hebt wel eens van deprimerende maandagavonden waarop je dan achteloos een album in je CD-speler schuift om deze te beschrijven en spontaan gepakt wordt door “the Blues”, met als vrolijk gevolg dat plots je humeur opklaart en je avond gered is.

Dat is mij overkomen met het derde album Broken Heart for Sale van Bas Paardekooper and the Blew Crue. Gewoon een warm stevig album met een mooie productie en voldoende afwisseling. Bas Paardekooper and the Blew Crue bestaan uit eerstgenoemde (gitaar en zang) en verder uit André de Bruijn (basgitaar en zang), Roel van Leeuwen (drums en zang), Wouter Hoek (toetsen en zang).

De opener van het album Boogie Woman beukt er goed in, een rauw nummer met een vette gitaarsound. Never Enough is een recht-toe-recht-aan rocker die niet zou misstaan in een Rocky Film, niks mis mee. In Broken Heart For Sale kent het album een van haar hoogtepunten, met een prachtige intro volgt een track die herinneringen oproept aan Gary Moore & Roy Buchanan.

Met Heading For The…Night Time & Confusion horen we de mindere broeders van het album, een beetje te glad allemaal. Fraai is de akoestische versie van Jimi en het klassieke Prelude To A Tear dat overgaat in het meeslepende Her Silent Cries is van grote klasse. Met de mooie ballad Hometown wordt de plaat afgesloten.

Conclusie: Met Broken Heart For Sale koop je een dijk van een plaat! Een plaat waarop voor fans van Gary Moore, Joe Bonamassa en Larry Miller ook genoeg leuks te vinden is.

1-Boogie Woman
2-Never Enough
3-Broken Heart For Sale
4-Heading For The….
5- Night Time
6- Jimi
7- Confusion
8- Breaking My Heart
9- Prelude To A Tear
10-Her Silent Cries
11-Hometown

Website: www.baspaardekooper.nl


Ook op Blues Magazine ...