Bart Walker – Waiting on daylight

Bart Walker – Waiting on daylight
Label: Ruf Records, releasedatum: 12 maart 2013
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Door: Jan van Eck

Ruf Records heeft er weer een parel bij: Bart Walker. Het album is geproduceerd door Jim Gaines in zijn studio ‘Bessie Blue Studio’. Bart wordt op deze schijf ondersteund door Steve Pots op drums, Dave Smith op bas en Rick Steff op de toetsen, samen met special guest Dave Cohen op orgel. Het album telt 11 nummers waarvan er negen door Bart, Gary Nicholson en Pat McLaughlin geschreven zijn en twee covers Hip shake it van J.B. Huto en Whippin’ Post van de Allman Brothers.

Het album opent met de veel belovende titel It’s all good en na het horen van de hele cd kan ik beamen dat dit inderdaad voor de hele cd geldt, lekker uptempo en goede zang en voortreffelijke slide. Black clouds wordt voortgestuwd door een grommende gitaar afgewisseld met een scherpe solo, stuwende bas en strakke drum. Zet dat nummer op in de auto en je gaat ongemerkt harder rijden.

De invloeden van ZZ Top zijn in Took it like a man duidelijk aanwezig, maar dat geldt voor nog wel meer nummers zoals Girl you bad en Gotta be you. De titeltrack Waitin’ on daylight is een pareltje, ingetogen, veel gevoel en met een stem die soms neigt naar Van Morrison met een supersolo ingebakken. De cover Hipshake it van J.B. Huto opent met lekkere slide en hierin komt ook het orgel mooi uit de verf; het swingt als een gek.

En dan de afsluiter, als je de titel ziet dank je, oei als die zich er maar niet aan vertilt, maar nee hoor, Bart weet een uitstekende versie van Whippin’ Post neer te zetten. Waar de Allman Brothers het nummer soms een beetje jazzy spelen, daar blijft Bart het bluezy houden, niets dan lof voor deze uitvoering.

01 It’s all good
02 Black clouds
03 Took it like a man
04 Girl you bad
05 Gotta be you
06 Waitin’ on daylight
07 Happy
08 Hipshake it
09 Mary & me
10 99%
11 Whippin’ post

Website: www.thebartwalkerband.com

Bart Walker zal voor het eerst in Nederland te zien op het Bluesmoose fest op zondag 28 april in Groesbeek.


Ook op Blues Magazine ...