Barn & Belle – Dancing Shoes (EP)
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 26 april 2019

Tekst: Peter Marinus

Het zoveelste bewijs dat het met de Nederlandse Americana wel goed zit wordt dit keer geleverd door het duo Barn & Belle uit Geleen.

Een duo dat bestaat uit Lea Lomans (zang, percussie) en Jesse Deledda (zang, gitaar, banjo). Dit duo bewees in het verleden al dat zij genoeg talent heeft door wedstrijden als de Podiumvrees bandcontest en de BRUL-contest te winnen hetgeen hen optredens opleverde op het Mama’s Pride festival en op de Southern Bluesnight. Ook was het duo als support act voor Pokey LaFarge te zien en te horen.

En nu is er dus hun, naar mijn weten, debuut EP, die werd opgenomen in de Marlstone studios in Ulestraten. Barn & Belle zijn gek op Americana, ragtime en swing en dat is goed op de EP te horen.

Ze openen vrolijk met het luchtig swingende Dancing Shoes waarin Lea en Jesse verleidelijk om elkaar heen dartelen. Zang, gitaar en tamboerijn zijn hier genoeg voor een heerlijk nummer met een hilarische tekst en met een heuse kazoo solo als kers op de taart!
Het wasbord wordt tevoorschijn gehaald voor het al even swingende Not The Only One. Een nummer waarin de country invloed behoorlijk groot is. Americana met een behoorlijke “Beverly Hillbillies” tik waarin hun stemmen elkaar naadloos aanvullen. Ook het momenteel zo populaire Nathaniel Rateliff “bonk ritme” is aanwezig.
Twister Lady opent indrukwekkend met a capella zang en bonkt daarna soepel swingend verder met felle elektrische gitaarriffs achter de hemelse samenzang. Het nummer krijgt ineens een gospelwending doordat het Gem Deps Choir opduikt. Bluesy gitaarriffs openen Waiting On A Train dat door het wasbord van een ragtime-achtig geluid wordt voorzien. Dit stampende nummer gaat op het eind steeds heftiger rocken.
In de intieme afsluiter, de ballad I’m A Horse, vraagt het duo zich verbaasd af waarom niemand ziet dat ze een paard zijn….(!).

Barn & Belle leveren met deze EP een indrukwekkend debuut af en scharen zich meteen in de Eredivisie van de Neder Americana!


Tracklist:
01. Dancing Shoes
02. Not The Only One
03. Twister Lady
04. Waiting On A Train
05 .I’m A Horse

Website: Barn & Belle


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.