Barbara Dennerlein – Best Of Blues : Through The Years
Format: CD – Digital / Label: Bebab Records
Releasedatum: 15 februari 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Duits wonderkind op het Hammond Orgel. Het album brengt zoals de titel al aangeeft haar beste blues composities bij elkaar. Muziek gedrenkt  in de diepblauwe klankleur van het genre. Sinds haar debuut in 1984 maakt de organiste uit München een grote stapel albums. Waarvan deze compilatie de meest recente release is.

Het gaat hier om live opnames waarbij de begeleiding wel verschillend is. Soms solo maar meestal met band laat Barbara Dennerlein de top van haar kunnen zien. Waarbij de genre aanduiding uiteindelijk ook maar een etiket is. De grens tussen wat nu blues en wat jazz is blijft (gelukkig) vaag. Als een wilde derwisj danst haar instrument om de anderen heen. Een spannend spel van voortdurende verandering qua tempo en klankkleur. Het doet qua drukte en verandering wel denken aan het werk van jazz grootheden Weather Report.

In de solo stukken is het verbluft luisteren naar haar even indrukwekkende als soms subtiele techniek. Nooit gedacht dat iemand zoveel geluid uit een instrument kon krijgen. Het orgel wordt plots even grootst als een volledig orkest. In de wat rustigere stukken als Rankett Blues mist alleen nog de stem van Georgie Fame. Het stuk Frog Dance is bijna een soort van piano etude, knap hoe ze op een Hammond orgel speelt alsof het een piano is.

Of jezelf de blues hebt of niet, het is erg prettige muziek om naar te luisteren. “Vielen dank Frau Dennerlein”.


Tracklist:
01. Organ Boogie (Trio with Peter Lehel sax, Marcel Gustke dr)
02. Stormy Weather Blues (Solo)
03. Tribute To Charlie (Quintett with Alan Praskin as, Jürgen Seefelder ts, Hermann Breuer tb, Joe Nay dr)
04. Rankett Blues (Duo with Daniel Messina dr)
05. Frog Dance (Solo)
06. Bebabaloo (Trio with Peter Lehel sax, Marcel Gustke dr)
07. Black And White (Solo)
08. Funkish (Duo with Daniel Messina dr)
09. This Old Fairy-Tale (Trio with Christoph Widmoser git, Andreas Witte dr)

Website: Barbara Dennerlein


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.