Aunt B – Attitude
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 3 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Aan de band Aunt B uit Phoenix, Arizona, kleeft een bijzonder verhaal. De band werd namelijk opgericht in 2016 nadat Megan en Shane Baskerville met elkaar in het huwelijk traden in het Stax Museum Of Soul in Memphis. Dat feit verraadt natuurlijk al dat we hier met een soulband te maken hebben. Een soulband, die ook flink funky klinkt.

Naast Megan (zang) en Shane Baskerville (gitaar) bestaat de band uit Chad Martin (drums), Benjamin Cortez (toetsen, xylofoon), Tre Beaton (bas), Erin Sperduti (backing vocals) en Michelle Worley (backing vocals).

Na het debuut uit 2016 is er nu het tweede album en dat album staat vol met veelal swingende soulnummers met een behoorlijke funktik.

Na het funky Intro met heerlijke gitaargrooves en een funky pompende bas opent het album echt met Attitude. Een funky nummer met een belangrijke rol voor het weergaloze soulvolle spel van organist Benjamin Cortez en de onderkoelde zang van Megan. Dit is een onweerstaanbare soulswinger waarin Megan zichzelf tot soulvamp kroont en waarin Shane met messcherp snijdend gitaarwerk te horen is.
Na een gospel-achtig a capella intro opent het loom pompende soulnummer Crack In The Heavens met Benjamin Cortez dit keer op de pompende piano. Dit nummer heeft een Tracey Nelson achtige klasse. Glow is een donker, bonkend, bluesy nummer met xylofoon. Door de zang krijgt dit zoemende nummer een behoorlijk soulgehalte.
De soulvolle ballad Oh Lord heeft een enigszins aan “Angel” (Hendrix) herinnerend geluid. Een loom swingend nummer met prachtig Procol Harum-achtig orgelwerk. In het intro van het stuwende, funky Tuesday lijkt het alsof Ray Manzarek (the Doors) weer tot leven is gekomen.
De cocktails gaan vervolgens van hand tot hand in het exotische, War-achtige Tiki Time. Een instrumentale orgeljazz swinger met rauw brullende gitaar van Shane. Datzelfde exotische geluid duikt op in het zacht deinende Bar Child met zijn zacht tikkende percussie en het harde Carlos Santana achtige gitaarwerk. Low is een soulvolle ballad met een countryrandje, zeer krachtig gezongen door Megan. Monkey lijkt mij de hit van dit album. Een uitbundig swingend soulvol feestnummer, dat klinkt als een soulvolle versie van Katrina & The Waves.
De afsluiter komt in de vorm van de bluesy ballad Understand met Booker T.-achtig orgelwerk, de soulstem van Megan en Shane’s brullende gitaarsolo.

Dit tweede album van Aunt B is een aanrader voor de fans van de betere soulrock en voor liefhebbers van het werk van Tracey Nelson of Maria Muldaur.


Tracklist:
01. Intro
02.Attitude
03. Crack In The Heavens
04. Glow
05. Oh Lord
06. Tuesday
07. Tiki Time
08. Low
09. Bar Child
10. Monkey
11. Understand

Website: www.facebook.com/AutnBSoul