Foto Recensie: AnneMarie Hoeller - There She Is

AnneMarie Hoeller – There She Is
Format: CD / Label: Soulful Records
Releasedatum: 3 mei 2019

Tekst: Tom Wouters

In de Oostenrijkse muziekscene, die in zeer grote mate gedomineerd wordt door Duitstalige (volks)muziek, duiken met enige regelmaat pareltjes met internationale klasse op. Inmiddels ook buiten de Oostenrijkse landsgrenzen bekend is bluesmuzikant “Sir” Oliver Mally en nu is er ineens een prachtig singer/songwriter- album van zangeres AnneMarie Hoeller verschenen.
Hoeller was, na haar muziekstudie in Hollywood (USA), ruim 20 jaar lang actief als zangeres in verschillende jazz, soul en R&B-bands, totdat ze in 2016 besloot dat het tijd werd haar eigen muziek te maken. Ze trok zich terug in het diepe zuiden van Oostenrijk, in een wijngebied aan de grens met Slovenië en ging haar eigen songs komponeren en schrijven.

Dat resulteerde nu, drie jaar later, in ‘There She Is’, een zeer persoonlijk solo-album met elf bittersweet lovesongs. Het schrijven van de songs ging haar niet al te gemakkelijk af. Ze groef er diep voor in haar liefdesleven. Zoals ze zelf over ‘There She Is’ zegt: “Ik heb er bewust veel tijd voor genomen omdat dit projekt diep uit mijn hart komt. Ik heb me nog nooit zo puur en kwetsbaar opgesteld. En ik geef toe, dat dat veel moed, tijd en energie heeft gekost.”

Op ‘There She Is’ zijn de verschillende zangstijlen waar AnneMarie Hoeller zo in thuis is, alle terug te vinden. Zoals de sweet soul-stijl in de lovesong No Matter What, in Little Boy en in het Philly Soul-achtige I’m Ok.
Maar ook in de jazzy songs excelleert Hoeller, zoals in het prachtige Secret Dance Of Love, in Return It Or Not en in het treurige Mr. Sweetheart. De semi-akoestische muzikale begeleiding van multi-instrumentalist Stefan Wedam, drummer Jakob Wedam en contrabassist Wolfram Derschmidt is prachtig ingetogen.
Wat vooral in het luisterliedje Morpheus’ Arms, in de hartverscheurende ballad We 2 Are 1 en in Mercy Speaks tot uiting komt, met een hoofdrol voor viool en cello. De drie begeleiders scheppen de ruimte waarin de songs en de fraaie stem van AnneMarie Hoeller prachtig tot hun recht komen.

There She Is’  is daarmee een verrassend doorleefd en puur singer/songwriter album van een getalenteerde vocaliste van internationale klasse.

AnneMarie Hoeller - concerts & retreats - Mercy Speaks


Tracks:
01. There She Is
02. No Matter What
03. Secret Dance Of Love
04. Morpheus` Arms
05. Little Boy
06. I`m OK
07. Mr. Sweetheart
08. We 2 Are 1
09. Return It Or Not
10. People
11. Mercy Speaks

Website: AnneMarie Hoeller


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.