Recensie: Angus & Julia Stone – Snow

Angus & Julia Stone – Snow
Format: CD – Vinyl /  Label: PIAS
Releasedatum: 15 september 2017

Tekst: Bennuman

Angus & Julia Stone zijn broer en zus en komen uit Sydney, Australië. Vooral daar zijn ze zeer bekend en hebben inmiddels een indrukwekkende lijst van onderscheidingen, zoals drie ARIA Music Awards (de Australische Grammy).
Al vrij vroeg begonnen ze met muziek maken, daarbij geholpen door hun vader die gitarist en zanger in een coverband was en voornamelijk muziek speelde uit de 60’r  en 70’r jaren. Niet verwonderlijk dus dat zij een muziekstijl hebben die doet denken aan hippies, bloemenkinderen en Woodstock.

In Australië brachten ze snel na elkaar twee EP’s uit, namelijk ‘Chocolates And Cigarettes’ en ‘Heart Full Of Wine’ . Maar in 2006 vertrokken zij naar Londen om hun geluk daar te zoeken. Redelijk snel werden zij opgemerkt door Fran Healy, zanger/gitarist van de band Travis, die met hen in 2007 hun eerste album ‘A Book Like This’ maakte. Hierdoor steeg in Engeland en Europa hun populariteit wat resulteerde in een Europese tour. In 2010 kwam hun tweede album ‘Down The Way’ uit. Met dit album noteerden zij een nummer een plaats in de ARIA Album Chart en leverde maar liefst drie ARIA Music Awards op.
Veel van hun songs worden gebruikt in commercials, films, series en videogames.

En nu dan sinds 15 september jl. hun nieuwe album ‘Snow’. Een album van bijna een uur met twaalf songs, een mooi album, vaak ingetogen maar nooit zwaar. Lichte muziek, wat vlak soms, maar heftig wordt het nooit. Af en toe schemert er wat psychedelica doorheen en de hoge meisjesstem van Julia geeft de muziek ook wat ijls. De samenzang tussen broer en zus klinkt mooi, jammer is wel dat ze regelmatig terugvallen in het om-en-om zingen: hij zingt een zin, zij zingt een zin. Voor een nummer is dat prima, maar op dit album kom je het regelmatig tegen en dat is jammer.

Voor degene die graag de teksten erbij hebben: zowel bij het album als op hun website zijn deze terug te vinden. Goed initiatief, want zoals hun landgenote Tracey Barnett als eens opmerkte, ‘Lyrics helps connect with a song on a deeper level’.

Wie Angus & Julia Stone live wil zien kan dat doen op:
11-10 in het Palladium in Keulen (D)
12-10 in Forest National in Brussel
15-10 in de AFAS Live in Amsterdam

Tracks:
01. Snow
02. Oakwood
03. Chateau
04. Cellar Door
05. Sleep Alone
06. Make It Out Alive
07. Who Do You Think You Are
08. Nothing Else
09. My House Your House
10. Bloodhound
11. Baudelaire
12. Sylvester Stallone

Website: Angus & Julia Stone

11 oktober 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe