Angie McMahon – A Couple Of Songs (EP)
Format: CD – Digital / Label: Dualtone Records
Releasedatum: 7 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

Angie McMahon was in een kleine club in Melbourne, Australië, bezig als boeker van bands maar werkte daarnaast ook aan het opstarten van een eigen zangcarrière. En die begint aardig van de grond te komen want ze opende al voor acts als Father John Misty, Alanis Morissette en The Shins en werd getekend door het Amerikaanse Dualtone label.

Angie is een artieste die zowel kwetsbaar en intiem kan klinken maar ook pittig kan rocken. Zij werd gerespireerd door artiesten als Bruce Springsteen, Lianne LaHava en Big Thief.
Op deze EP staat een viertal nummers.

Allereerst de single Keeping Time waarin ze bewijst behoorlijk rauw te kunnen rocken. In dit mid-tempo nummer gaan flarden Fleetwood Mac samen met intense Alanis Morisette-achtige rock. Angie heeft daarbij een krachtig, rauw vibrerend stemgeluid. In Pasta bezingt ze haar vermoeidheid in een passend, slepend nummer waarin ze probeert een Springsteen-achtig rockgeluid te produceren, hetgeen uiteindelijk een dynamisch nummer oplevert dat ergens tussen het geluid van The Pretenders en Alanis Morissette uitkomt. Door Angie’s vibrerende stem doet Slow Mover enigszins aan het werk van Joan Armatrading denken, Een nummer over Angie’s twijfels over een relatie.
Het laatste nummer Missing Me is een hoekig hakkend, intens klinkend nummer waarin het thema “Loving You Is LOnely” is.

Vier prima nummers, die wat mij betreft, al een lekkere opwarmer zijn voor een heel album.


Tracklist:
01. Keeping Time
02. Pasta
03. Slow Mover
04. Missing Me

Website: Angie McMahon


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.