Foto Recensie: Angelique Francis - Long River
Angelique Francis – Long River
Format: CD, Digital
Label: Eigen beheer
Release: April 2022

Tekst: Jos Verhagen

Het is heerlijk om een vrouw te horen zingen zoals de grote zangeressen uit het verleden, Big Mama Thornton, Aretha Franklin, Koko Taylor. Deze Angelique Francis heeft het in huis. Daarnaast is ze zelf ook een begenadigd instrumentalist, op gitaar en de bas zowel elektrisch als upright. Het feit dat zij zich hiermee op de CD hoes laat afbeelden verraad de liefde voor dit instrument. De liefde voor de blues straalt af van dit album, in de stijl van vooral Big Mama Thornton zou ik willen zeggen.

Angelique Francis - Storms From My Eyes (Official Lyric Video)

Na een lekker bluesy begin van dit Album brengt de titeltrack Long River een andere kant van Angelique Francis. Voorzien van heerlijk trompet werk, is deze meer jazzy kant van haar ook niet te versmaden. Naast de zang neemt ze ook het mondharmonica werk in dit nummer voor haar rekening. Dit hele album is een coproductie met haar broers en zussen, de gehele familie Francis levert wel een bijdrage aan dit album, met Angelique als stralend middelpunt. Het is haar muzikaliteit en haar stem die je meeneemt op dit album.

Heerlijke nummers of het nu blues is, soul, gospel of jazz, alles beheerst ze. Nummers zoals Ashamed een mooie slow blues op de bekende groove van Mannish boy en Who’s Caroline nummers over vreemdgaan een blues thema bij uitstek. Het politiek geladen Out your mind is ook zo’n fantastische blues track. Van veel markten is ze thuis hoe zij het soulvolle I’ll never naar huis brengt. Het afsluitende Soul Train line swingt, heeft groove en toont dat deze vrouw is een muzikaal talent waar we nog veel van gaan horen want naast de zang neemt ze het mondharmonica maar ook een deel van het gitaar, bas en keyboards werk voor haar rekening, een waar multi talent.

Foto Recensie: Angelique Francis - Long River

Website: https://angeliquefrancis.net/


Ook op Blues Magazine ...