Recensie: Angaleena Presley – Wrangled

Angaleena Presley – Wrangled
Format: CD / Label: Thirty Tigers Records
Releasedatum: 21 april 2017

Tekst: Peter Marinus

Soms worden door een achternaam bepaalde verwachtingen gewekt. Is dit terecht? Nee, natuurlijk niet!!! Want in dit geval is de ene Presley de andere niet. Hier gaat het om Angaleena Presley een singer-songwriter uit Beauty, Kentucky. Voordat zij solo ging zat zij in de vrij succesvolle countrygroep the Pistol Annies.
En nu heeft zij haar tweede solo album uitgebracht waarop musici als Russ Pahl (Nathaniel Raitcliff). Craig Wright (Steve Earle), rapper Yelawolf en Fred Eltringham (the Wallflowers) mee doen. Angaleena mag dan als een country zangeres te boek staan maar zij is absoluut geen katje dat je zonder handschoenen vast moet pakken. Beter is het om haar in de alternative country hoek te plaatsen. Want haar Americana bevat te veel eigenzinnigheid om haar als “gewone” country neer te zetten. Haar teksten zijn hard, sarcastisch en veelal pessimistisch en rocken kan deze dame ook als de beste.

Het nummer Country bewijst dat. Het heeft weinig met country te maken maar meer met hard rockende punky rock. Het deed mij zelfs aan Plastic Bertrand denken. Er wordt zelf gerapt door Yelawolf. Ook Mama I Tried is een felle rocker in de beste Lenny Kravitz stijl. De opener Dreams Don’t Come True is een heerlijk jankende country ballad met een wrange tekst. “I’m making records, got hooked on drugs. I wound up pregnant, strung out on luck”. De 60’s meidengroepen sound komt terug in High School maar dan met een country tik. In de country tearjerker Only Blood wordt er gezongen over de te bewandelen weg tussen de duivel en God.
De blues is even aanwezig in de relaxte ballad Wrangled terwijl de vroege 60’s r & b terug te horen is in Outaw. Denk aan het nummer “Spanish Harlem” en je komt in de muzkale richting. Er gloort wat hoop in de tekst van Cheer Up Little Darling, een zacht wiegende ballad. En toch zit er weer een depri randje aan.
Good Girl Down is een bonkend Americana nummer met snerpende gitaren en jazzy bas. De afsluiter Motel Bible is een swingend nummer in de beste Nathaniel Raitcliff traditie met ook duidelijk aanwezige countryswing invloeden.

Dit is een absolute aanrader voor Americana liefhebbers, die open staan voor een behoorlijke portie eigenzinnigheid.

Tracklist:
01. Dreams Don’t Come True
02. High School
03. Only Blood
04. Country
05. Wrangled
06. Bless My Heart
07. Outlaw
08. Mama I Tried
09. Cheer Up Little Darling
10. Groundswell
11. Good Girl Down
12. Motel Bible

Website: Angaleena Presley

12 september 2017|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe