Foto Recensie: Andres Roots – Leigh’s Spider Jam

Andres Roots – Leigh’s Spider Jam

Format: CD/ Label: Roots Art Records/ Release: januari 2012

Tekst: Wim Velderman

Buiten stormt het behoorlijk en dat zal bij U niet anders zijn. De wind gaat even liggen en steekt dan plotseling de kop weer op, onverwachts en met kracht.

Een betere vergelijking met de cd van Andres Roots weet ik niet zo snel te bedenken. Ik laat de storm lekker gieren en draai binnen met enorm veel plezier dit kunstwerkje.

Andres Roots werd in1976 inU.S.S.R. geboren , had in 95 z’n eerste radioperformance en is thans woonachtig in Estland. Dit is alweer z’n derde cd en bijna geheel solo ingespeeld. Slide,banjo,dobro en het reguliere gitaarrek, Andres beheerst het allemaal. En zingen? Als een (blues-) lijster.

De eerste track komt bij mij binnen als een sterke windvlaag. Zo nu en dan gaan we van windkracht 9 naar kracht 3 en omgekeerd. Wat een techniek en wat een tekst. Voor ik het weet draai ik het album opnieuw en opnieuw, de storm gaat maar niet liggen. Dit wordt een latertje, maar dat is niet erg. Ook is Andres best te porren 2 live-tracks op het album te plaatsen : windkracht 10.

Welke windvlaag brengt Andres naar Nederlandse podia ? Dit moet je zien en horen. Het blijft nog lang onrustig vanavond. 5 *****Blue Stars.

Tracks:
Folk Club Blues

[live] MeanOldTown
Spider Jam
Comin’ Home
Roudabout
Lightnin’ On Horizon
Horse Feathers
Concrete Factory Blues
Legacy Blues[live]

Website: http://www.reverbnation.com/andresroots

Wim Velderman ( op dinsdag van 19 tot 21 uur te beluisteren op  www.TvEnschedeFm.nl  in TexTown Hotel.


Ook op Blues Magazine ...