Foto Recensie: Andreas Diehlmann Band - Point Of No Return

Andreas Diehlmann Band – Point Of No Return
Format: CD – Digital / Label: Mountain Meadow Studio
Releasedatum: 13 september 2019

 Tekst: Joop van Rossem

Bluesrock uit Duitstalige landen leverde de afgelopen jaren al diverse sterke acts op zoals Kai Strauss, Henrik Freischlader en Timo Gross, Andreas Diehlmann is de volgende op dit lijstje. Het trio uit het Duitse Kassel, naast Diehlmann bestaande uit bassist Volker Zeller en drummer Tom Bonn, is met ‘Point Of No Return’ niet toe aan zijn proefstuk: in 2017 verscheen ‘ADB‘, een jaar later ‘Your Blues Ain’t Mine’ en begin dit jaar ‘Live 2019‘.
Diehlmann biedt zijn gehoor prettig rockende blues waarin zijn  geweldige gitaarspel en rauwe, rasperige stem in de trant van Walter Trout, Danny Bryant en Julian Sas de hoofdrol opeisen. Daarbij komt als pluspunt dat de Duitser slechts één keer een beroep doet op andermans werk, maar zelfs met een toch redelijk doodgespeelde cover als Slim Harpo’s I’m A King Bee weet hij wel raad.
You Are My Woman is een heerlijke opener waarna in het titelstuk de bas van Zeller de boventoon voert. Dan is het tijd voor de traditionele slowblues, maar ook Don’t Go is om je vingers bij af te likken evenals de soepel swingende ZZ Top-achtige rocker Long Forgotten Nightmare. Aparte vermelding ten slotte voor de twee afsluiters: na een fantastische openings-riff ontpopt Deadman Walking zich tot een van de hoogtepunten van het album. Here Comes The Rain trapt ook al af met zo’n magnifiek gitaarmotiefje en houdt je als luisteraar aan je cd-speler gekluisterd.
Ja, ja, heren Strauss, Freischlader en Gross: jullie mogen een stukje inschikken om plaats te maken voor Andreas Diehlmann !

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Wk4SOa6qIuw

Tracklist:
01. You Are My Woman
02. Point Of No Return
03. Don’t Go
04. Long Forgotten Nightmare
05. Sweet Mama
06. Nothing But The Blues
07. I’m A King Bee
08. Deadman Walking
09. Here Comes The Rain

Website: Andreas Diehlmann Band


Ook op Blues Magazine ...