Altın Gün – Gece
Format: CD – LP – Digital / Label: Glitterbeat
Releasedatum: 26 april 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

De titel is het Turkse woord voor nacht. Logisch ook als je de albumhoes bekijkt. Een afbeelding vol beweging. Passend bij de wonderlijke als ook wonderschone muziek die de band maakt. Geen nacht van verstilling of bezinning, eerder iets met felle kleuren en wild ronddansen.

Voor wie ze nog niet kent. Altın Gün is een Nederlands die geïnspireerd door Turkse psychedelische muziek uit de jaren zeventig nu haar tweede album heeft uitgebracht. Een klein jaar na het debuut album is de band al toen aan een opvolger. Het vervolg op een muzikale vliegende start.

In eerste instantie lijkt album nummer twee niet direct dezelfde verpletterende indruk te gaan maken als het eerste album. De luisteraar die denkt meer van hetzelfde te horen komt gelukkig bedrogen uit. De verassing van vorig jaar is misschien weg omdat je weet wat je kunt verwachten. Maar dat zegt niets over de uiteindelijke kwaliteit van het album. Stap voor stap winnen de liedjes aan kracht. Wat blijkt, het hoge niveau wordt gecontinueerd.
Opvallend is dat de band nu meer toegespitst lijkt op de groove in plaats van mooie coupletjes en refreinen. Qua vorm wordt er minder toegewerkt om een verhaal te vertellen als om te dansen. En er zal gedanst worden, hoe dan ook.

Misschien is dit wel Nederlandse beste band! Uberbekend zijn ze niet en ze spelen ook niet op Pinkpop. Het diverse karakter van hun muziek maakt dat ze zoveel origineler zijn dan het zoveel bejubelde gitaarbandje.

Laten we hopen op album nummer 3 in 2020, nummer 4 in 2021 en etc.


Tracklist:
01. Yolcu
02. Vay Dunya
03. Leyla
04. Anlatman Derdimi
05. Sofor Bey
06. Derdimi Dokersem
07. Kolbasti
08. Ervan-I Ezelde
09. Gesi Baglari
10. Supurgese Yoncadan

Bandinfo:
Ben Rider – Elektrische Gitaar
Daniel Smienk – Drums
Erdinc Ecevit- Saz, Synthezizer en Zang
Gino Groeneveld – Percussie
Jasper Verhulst – Elektrische Bas
Merve Dademir – Zang en Toetsen

Website: Altın Gün


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.