Foto Recensie: Ally Venable - Texas Honey

Ally Venable – Texas Honey
Format: CD – Digital / Label: Ruf Records
Releasedatum: 22 maart 2019

Tekst: Jos Verhagen

Ally Venable, nog maar 20 jaar jong, presenteert hier haar derde album, ‘Texas Honey’. Deze jonge Texaanse weet zich gesterkt door een sterke band,bassist, Bobby Wallace en drummer, Elijah Owings met wie ze al jaren samen speelt. De cd is geproduceerd door Mike Zito.
Met Ruf Records als nieuwe platenmaatschappij kan ze aan de toekomst werken. Ruf Records is geen onbekend label, zo geven zij met hun Blues Caravan tour jonge frisse blues talenten de kans zich te presenteren aan een groter publiek. Voor 2019 maakt Ally Venable deel uit deze tour, samen met Ina Forsberg en Katarina Pejak.

Hoewel nog pas jong getuigen de nummers op dit album van een door liefdespijn gekwelde jonge vrouw. Nowhere To Hide, Broken, Blind To Bad love, getuigen van dit hartzeer. Ally gooit met een gekwelde stem en vinnige solo’s dit alles op de plaat. Zeker Blind To Bad Love overtuigt, je niet van los kunnen maken van een voorbije liefde en dit vertalen in een hartverscheurende solo. Dat ze niet zomaar voor elk karretje laat spannen uit ze in de titel track Texas Honey; ”There ain’t nothing sweet about this Texas honey” dit alles zit in dit nummer dat een soort van volwassen stoerheid uitstraalt.
Om nog meer tot uiting te laten komen dat ze niet zomaar laat inpalmen neemt ze in een gitaarduel de handschoen op met niemand minder dan Eric Gales, die zich voor dit nummer uitstekend laat gebruiken als sparringpartner. Waar Lance Lopez zich op haar vorige cd niet liet verleiden tot een gitaarduel, toont Eric Gales hier wel zijn kwaliteiten, vocaal en op gitaar duellerend met Ally in Come And Take It, een top nummer.
Zo bouwt deze cd verder op dit thema. Zo probeert ze met Stevie Ray Vaugh’s Love Struck Baby weer iemand aan de haak te slaan. Om zich met One Sided Misunderstanding toch weer af te vragen, ben ik weer voor de verkeerde man gevallen. Lekker losjes in een fantastische solo van zich afspelend worstelt Ally zich door de liefdes heen op deze cd.
Running After You, voorzien van superb slide spel, wil ze dit voor zichzelf duidelijk maken, maar of dat zo is.
Ally Venable sluit af met Careless Love van Bessie Smith, die ze omturnt tot een Southern rocker, waar ze vocaal alles uit de kast haalt.  Zo laat deze “Texas Honey” horen zich te ontwikkelen als een volwassen bluesartieste die Samantha Fish op deze manier naar de kroon gaat steken.

Ally Venable - Texas Honey


Tracklist:
01. Nowhere To Hide
02. Broken
03. Texas Honey
04. Blind To Bad Love
05. Come And Take It (ft Eric Gales)
06. Love Struck Baby
07. One Sided Misunderstanding
08. White Flag
09. Long Way Home
10. Running After You
11. Careless Love

Website: Ally Venable


Ook op Blues Magazine ...