Allison Burnside Express

Allison Burnside Express – Allison Burnside Express

Label: JazzHaus Records
Release: 11 January 2013
Cosmox.nl, Blues CD’s Online bestellen

Tekst: Wim Velderman

Allison Burnside Express dendert door

De Allison Burnside Express is naar een volgend station vertrokken. Oude stations achter zich latend, maar ze zijn niet vergeten. Als de conducteur omziet , ziet hij twee bluescoryfeeën; voorvaderen. En niet de minste : Luther Allison   en R.L. Burnside. Deze inspireerden hun zonen – Bernard Allison (guitar, vocals) & – Cedric Burnside (guitar, vocals, drums) – op stap te gaan met de Express. Een uitstapje dat langs verschillende stations voert , 11 wel te verstaan en de 1 nog mooier dan de ander. De geschiedenis van dit reisverhaal  heb je  elders in bluesmagazine (zie https://bluesmagazine.nl/allison-burnside-express-cd ) kunnen lezen. Laten we eens stilstaan bij een aantal stations:

Eerste halte:

Backtrack :stevige shuffle strak gespeeld en krachtig ingezongen

-Vervolgens naar Do you know what i think : akoestisch uptempo met een heerlijke drive

-dan naar Why did i do it?  : geen idee, maar wat goed dat jullie aan deze track zijn begonnen. Blijf hier maar eens stil bij zitten. Hoe zou dit live klinken?

-de stations volgen elkaar in sneltreintempo op ; veel afwisselingen in bouwstijl en aankleding. Prima geproduceerd en van uitstekende soundkwaliteit. De drums komen helder en strak over met daarnaast de bas. Geen brei,maar goed naast elkaar in het stereobeeld. Deze machinisten kunnen zingen en zijn daarom niet verstopt door de soundengineer, maar prominent voor op de bok geplaatst.

– een wat langere tussenstop bij de Minnisippi Blues : akoestisch en verhalend. Sterk.

-halte  Nutbush City Limits : stap maar even uit en geniet van deze eigenwijze versie van de klassieker van de familie Turner. De picknickmand kan uitgepakt worden.

-vergeten op tijd in te stappen? Een walkin-blues dan maar? Stanky Issues blijkt geen straf te zijn om naar te luisteren,integendeel.

Voor je het weet is de Express bij het eindstation Going down: funky met een groove.

Een reisje dat ik je kan aanbevelen. Stap in, check in en neem je best friends mee. Goeie reis.!

Tracks
1. Backtrack
2. Do You Know What I Think?
3. Why Did I Do It?
4. Southshore Drive
5. Fire It Up
6. Minnissippi Blues
7. Nutbush City Limits
8. Stanky Issues
9. That Thang
10. Hidden Charms
11. Going Down

Wim Velderman draait van deze cd de komende uitzendingen in Black&Blues en TexTownhotel op TvEnschedeFm ,HosFm, RadioHengeloTv, HavenstadFm en HofstreekFm meerdere tracks. (Uitzendtijden op de websites).


Ook op Blues Magazine ...