Alexis Evans – I`ve Come A Long Way
Format: CD – LP / Label: Record Kicks
Releasedatum: 8 maart 2019

Tekst: Henk Jan Fokkema

Toen Wilson Pickett in 1968 het album ‘I`m In Love’ uitbracht had hij niet kunnen bedenken dat zijn nummer I`ve Come A Long Way in 2019 weer tot leven zou komen. Ditmaal als titel van de door Record Kicks  uitgebrachte tweede cd van Alexis Evans.

Hoewel de naam van deze 28-jarige zanger/gitarist anders doet vermoeden hebben we het over een rasechte Fransman die zeer opmerkelijk, accentloos Engels spreekt en zingt.Met zijn trouwe bassist Olivier Perez en Eric Boreave `a labatterie` is er inmiddels sprake van een zeskoppige band met twee frisse blazers en een piano. Dat is knap van deze artiest uit Bordeaux die als jongste lid de leiding heeft en de meeste nummers schrijft.

Kleurig kostuum, minimaal snorretje en zijn Squier Jazzmaster gitaar. Alles draait om de moeizame strijd met het leven en de liefde voor vrouwen. Ze komen en ze gaan. Die boodschap heeft Wilson Pickett hem in ieder geval duidelijk meegegeven.

In Frankrijk zijn radiostations al jaren verplicht om 35% van hun muziekaanbod te besteden aan Franstalige muziek. Dat quotum is in de loop der jaren wel veranderd, het idee is hetzelfde gebleven. Liefhebbers van Engelstalige muziek hebben het in Frankrijk dan ook moeilijk met als gevolg dat er veel bands in clubs, bars en theaters optreden. Zo ook Alexis Evans.

Al op 14-jarige leeftijd zwierf hij rond in het clubcircuit van Bordeaux, op weg geholpen door zijn vader die piano speelde. Op zijn zeventiende werd hij met zijn eerste bandje Jumping To The Westside genomineerd op het Festival Cognac Blues Passion, om mee te doen aan de Internationale Blues Challenge in Memphis. In 2011 richtte hij het Alexis Evans Trio op en in 2016 kwam de eerste cd uit genaamd ‘Girl Bait’.
Minimaal honderd optredens per jaar in de steeds grotere clubs, zoals Club Nubia in Parijs staan er achter zijn naam. Inspiratie genoeg want ‘’Achter al onze nummers zit wel een geschiedenis met een vrouw!’’
Noem het R&B, blues, rock`n roll of soul. Eddie Bo, Earl King of Sly Johnson. Alexis Evans kan elke dag en op elk moment. Ondanks dat de titel ‘I`ve Come A Long Way’ doet vermoeden dat hij er al een heel leven op heeft zitten spat de jeugd er van af en belooft de carrière van Alexis Evans alleen nog maar meer mooie dingen.
Wilson Pickett kan tevreden zijn.


Tracklist:
01. She Took Me Back
02. I Made A Deal With Myself
03. Chocolate Seller
04. It`s Not Wrong
05. I`ve  Come A Long Way
06. It`s All Over Now
07. But I Do
08. Your Words
09. How Can I Get Over
10. Come Home With Me
11. Rock`n roll Healer

Website: Alexis Evans


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.