Alan Wilson - Blind Owl

Alan Wilson – Blind Owl
Label: Severn Records
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Wim Velderman

Zevenentwintig jaar is hij maar geworden, overleden aan een overdosis wordt er gezegd. Dit is eigenlijk nooit bewezen, laat staan dat er een diepere oorzaak is ontmaskert, het feit is dat Alan Wilson helaas veel te vroeg is gestorven. Alan Wilson was HET geluid van Canned Heat; de band die in de tijd der festivals zoals Woodstock zo’n prominente rol heeft gespeeld. Wilson met z’n specifieke nasale kopstem, of was het geen kopstem maar een hoog timbre? On the road again werd door zijn toedoen wel een klassieker. Niets ten nadele trouwens van de andere bandleden.

Blind Owl was zijn bijnaam, vanwege zijn extreme bijziendheid. Zo heet nu ook een compilatiecd,remastered en van goede klank. Wilson hield zich niet alleen bezig met eigen band,maar was de man die ook aandacht vroeg en kreeg voor de zwarte blues (Son House, Robert Pete Williams etc), de achterstandsituatie van de Indianen en hun fraaie muziek. Ook zette hij zich in voor het behoud van het milieu. Alan stond dicht bij de natuur, zo dicht dat hij dikwijls in de buitenlucht bleef slapen.

Deze man met ideeën is te vroeg heengegaan. Zijn denkbeelden klinken door in zijn teksten. Visie. Visie waar je het niet eens hoeft te zijn. Visie die je wel aan het denken kan zetten. Alleen daarom al verdient Alan Wilson het dat je de nieuwe Blind Owl bij je platenhandelaar gaat ophalen. Je zult er geen spijt van krijgen. Wat een sound. Een sound die past in een Hall of Fame.

The Blind Owl (2CD Digipack)

1. On The Road Again –
2. Help Me –
3. An Owl Song –
4. Going Up The Country –
5. My Mistake –
6. Change My Ways –
7. Get Off My Back –
8. Time Was –
9. Do Not Enter –
10. Shake It And Break It –
11. Nebulosity/Rollin & Tumblin/Five Owls

1. Alan’s Intro –
2. My Time Ain’t Long –
3. Skat –
4. London Blues –
5. Poor Moon –
6. Pulling Hair Blues –
7. Mean Old World –
8. Human Condition –
9. Childhood’s End

Website: http://alanwilsoncannedheat.com

Blind Owl Piano Blues


Ook op Blues Magazine ...