Foto Recensie: AJ Plug - Barefoot - The Grolloo Takes

AJ Plug – Barefoot – The Grolloo Takes
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 2 juli 2018

Tekst: André Wittebroek

AJ Plug is regelmatig in Blues Magazine besproken, vooral de laatste jaren doordat ze een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt en veel in de belangstelling is komen te staan. Via het debuutalbum ‘Let’s Go Dragged’ (2014), de opvolger ‘Chew, Chew, Chew’ (2016), die uitstekende kritieken kregen. AJ (Sandra) werd uitroepen tot Dutch Blues Award Vocalist 2016 door de Dutch Blues Foundation en de steun van Johan Derksen op radio en tv, is ze een zeer bekende verschijning geworden in de Nederlandse blueswereld. Verder doet ze mee aan de Keep The Blues Alive Tour van Johan Derksen, die (bijna) alle theaters in Nederland aandoet en haar ook veel promo geeft.

Haar vorige albums en de liveshows met haar band zijn enerverend en vaak stevig van aard. Tussendoor doet ze samen met haar man Klaas Kuijt en Guy Smeets ook akoestische optredens. Zo waren ze vorig jaar op uitnodiging van LSA -Aalten voor een akoestisch optreden in Bredevoort en dat was een groot succes. Hier zag men de andere, rustigere en meer ingetogen kant van deze drie muzikanten. Zeer aangenaam.

Dan is nu de tijd rijp voor deze akoestische cd. Hiervoor vertrokken Sandra (AJ) en partner Klaas naar een leegstaande boerderij in de city of blues, Grolloo in Drenthe, zoals Sandra zelf zegt, waar Harry Muskee woonde en Cuby and The Blizzards hun legendarische elpee ‘Groeten Uit Grollo’ (1967) hebben opgenomen. In deze boerderij, gehuurd van mensen van het Bluesfestival Grolloo, is ‘Barefoot The Grolloo Takes’ opgenomen. Zonder poespas, puur en eerlijk (Barefoot). Het geluid is prachtig, helder en klinkt analoog. “Hier in Drenthe, weg van de hectiek en drukte komen we tot rust en kunnen we ons hoofd leegmaken en in alle rust het album maken”, aldus Sandra.

De cd bevat zeven songs, zes nieuwe en alleen het laatste nummer Drown In My Sorrow staat als bonus op de cd ‘Chew, Chew, Chew’. Alle songs zijn door Sandra geschreven. Het hele album straalt rust uit, heerlijke aangename laidback muziek waarin haar stem uitblinkt. Geen power, maar ingetogen en gevoelig. Ze wordt begeleid door allemaal topmuzikanten: Klaas Kuijt: gitaar, Johnny D: basgitaar, Guy Smeets: gitaar en die het album ook gemixt heeft en Roel Spanjers op piano en accordeon.

Conclusie: Men heeft een prachtig, akoestisch album gemaakt. Aanrader!Tracks:
01. River Blue
02. Big City
03. Blues Village
04. Better Days
05. My Heart Is Big Enough
06.The Sun Shines Today
07. Drown In My Sorrow

Line-up:
AJ Plug: vocals Klaas
Kuijt: guitar
Guy Smeets: guitar
Roel Spanjers: Piano/accordion
Johnny D: Bass

Website: AJ Plug


Ook op Blues Magazine ...