Foto Recensie: Adam Wakefield - Breaking Strings (Live)

Adam Wakefield – Breaking Strings (Live)
Format: CD – Digital / Label: Average Joes Entertainment
Releasedatum: 26 juli 2019

Tekst: Peter Marinus

Zanger, gitarist en multi-instrumentalist Adam Wakefield heeft met zijn Americana al een behoorlijke grote groep fans voor zich gewonnen in zijn thuisland, de USA. Deze uit New Hampshire afkomstige artiest zat, samen met zijn broer John, in de band Old Man Brown. Een band, die twee albums uitbracht waarvan er één door Johnny Neel geproduceerd werd.
Daarna verhuside Adam naar Nashville waar hij een bluegrass band begon en als zanger inviel in de band the Steel Drivers.

En nu heeft hij een live album uit waarop hij nummers speelt van zijn vorige album ‘Gods & Ghosts’. De Americana van Adam is van het veelzijdige soort. Het ene moment wordt er rauw gerockt, daarna intiem gedeind waarna Adam er niet voor terugdeinst om op de funky toer te gaan.

De opener van dit album, Breaking Strings, is Americana van het rauwe en bluesy soort. Het rauwe geluid in dit nummer doet denken aan het geluid van Neil Young, compleet met gierende slidegitaar en soulvolle zang. In Cheap Whiskey & Bad Cocaine komt de meer traditionele country aan bod via een intiem deinende countrywals. Adam’s enigszins nasale stem doet hier af en toe aan de stem van Willie Nelson denken.
Adam laat zich van zijn intieme kant horen in de semi-akoestische ballad Gods And Ghosts met krachtige, smachtende zang. De funky kant van Adam komt een aantal keren naar boven zoals in het licht groovende As Good As It Gets, dat een soulvol haast Bill Withers-achtig geluid heeft.
Ook een soulvolle ballad is voor Adam geen probleem. Goodbye Tears is namelijk een heerlijke ballad waarin Adam zich als een Robert Cray-achtige zanger ontpopt. Een spaarzaam, maar wel zeer effectief, muzikaal ingekleurd nummer. In Out Of Love gaat Adam op de vette, maar ontspannen, funky toer. Een nummer met een behoorlijke dosis blues waarin de zang van Adam verrassend genoeg ook Marvin Gaye trekjes heeft.
De afsluiter Good Morning Sunday heeft ook een soulvol geluid, dat behoorlijk sprankelend herinneringen aan het 70’s duo Seals & Crofts oproept.

Gezien de uitstekende kwaliteit van dit live album lijkt het mij hoog tijd dat ons land ook eens goed kennis gaat maken met Adam Wakefield!


Tracklist:
01. Breaking Strings
02. Cheap Whiskey & Bad Cocaine
03. Gods And Ghosts
04. As Good As It Gets
05. Sometimes Sarah
06. Goodbye Tears
07. Out Of Love
08. Good Morning Sunday

Website: Adam Wakefield


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.