Foto Recensie: Aaron West And The Roaring Twenties - Routine Maintenance

Aaron West And The Roaring Twenties – Routine Maintenance
Format: CD / Label: Hopeless Records
Releasedatum: 10 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Aaron West bestaat eigenlijk niet maar is een fictief persoon, bedacht door Dan Campbell, de frontman van The Wonderyears.

En Aaron wordt gebruikt voor zijn solo escapades, samen met The Roaring Twenties. Die bestaan uit Nick Steiborn (drums), John Becker (gitaar), Ace Enders (produktie, bas, gitaar, toetsen, banjo en lap steelgitaar), Chiemena E. Ukazim (saxofoon), Dave Heck (trombone) en Juan Lopez (trompet).

Op dit tweede album maken we kennis met Adam als een eenzame, gebroken man, die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen, hetgeen uiteindelijk dan ook lukt. De muziek op dit album is overduidelijk als Americana aan te duiden. Americana met rauwe krachtige zang van Dan Campbell.

De opener Lead Paint & Salt Air is een loom deinend nummer, dat door de blazers qua geluid aan de samenwerking van The Band met Allen Toussaint doet denken. Een zeer sfeervol nummer met de hoge klaaglijke zang van Dan Campbell.
Daarna is Just Sign The Papers een krachtig stuwend nummer met een hoger rockgehalte. Dan klinkt hier behoorlijk wanhopig terwijl de sfeervolle blazers het nummer van een soulrandje voorzien.
Bloodied Up In A Bar Fight is een gekwelde ballad met stemmige strijkers. Adam heeft flink klappen gehad in een bar en is daarna bij niemand welkom! Bury Me Anywhere Else is weer behoorlijk soulvol met een Clarence Clemons-achtige saxsolo en Dan’s rauwe emotionele strot. De invloed van John Cougar is hoorbaar in het stuwende Americana nummer Rosa & Reseda, dat drijft op de pompende drums van Nick Steiborn.
Mijn persoonlijke favoriet is de prachtige ballad Wildflower Honey met een intieme elektrische piano en een haast Beach Boys (“Sail On Sailor”)-achtig geluid. Vervolgens is Runnin’ Toward The Light een nummer met een E Street Band grandeur en dan is het niet verwonderlijk dat er vele kleine Springsteen verwijzingen in dit krachtig rockende nummer zitten. God & The Billboard klinkt loom en bluesy met zijn zacht tokkelende banjo.
Aaron West And The Roaring Twenties nemen stijlvol afscheid met het stemmige Routine Maintenance waarin de warme strijkers weer opduiken.

Dit album is zonder enige twijfel aan te raden bij elke Americana fan!

Aaron West and The Roaring Twenties - Bloodied Up in a Bar Fight (Live Video)


Tracklist:
01. Lead Paint & Salt Air
02. Just Sign The Paper
03. Bloodied Up In A Bar Fight
04. Bury Me Anywhere Else
05. Rosa & Reseda
06. Wildflower Honey
07. Runnin’ Toward The Light
08. God & The Billboards
09. Winter Coats
10. Routine Maintenance

Website: Aaron West And The Roaring Twenties


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.