24 Pesos – Flesh & Bones
Format: CD – Digital / Label: Ourgate Records
Releasedatum: 1 augustus 2019

Tekst: Peter Marinus

24 Pesos is een Britse bluesband uit Londen, die in de blueswereld al een redelijk grote faam heeft opgebouwd. Zo won de band al de New Brunswick Battle Of The Blues en vertegenwoordigde de band de UK op de European Blues Conference in Berlijn. Menig bluesfestival werd al door de band aangedaan zoals de Rhythm & Blues Night in Groningen en het Ribs & Blues festival in Raalte.

Naar mijn bescheiden mening mag deze band best nog wel bekender worden. Vooral na het beluisteren van hun vijfde album, dat vol met prima, gevarieerde bluesrock staat.

De band bestaat uit Julian Burdock op zang en gitaar, die speelde met artiesten uiteenlopend van Luther Allison tot Billy Paul, Luigi Casanova op bas, die oorspronkelijk uit Italië komt en onder andere met Joanna Shaw Taylor speelde, Moz Gamble op toetsen uit Australië, die speelde met artiesten als Marcus Malone en Imelda May en drummer Flippo Giangrande uit Italië, die bij artiesten als Jimmy Thomas en Boom La Tete te vinden was.

Zoals gezegd klinkt hun nieuwe album zeer gevarieerd. Zo wordt er geopend met de ontspannen deinende shuffle I Am The Blues. Een atmosferisch bluesnummer met de prima hese soulstem van Julian en diens zwevende gitaarwerk en lekker jazzy keyboards van Moz Gamble.
Broken Hearted Man is een slowblues in de “ouderwetse” stijl, vol soulvolle emotie en bijbehoren getergd huilend gitaarwerk. Dan is het tijd voor een potje vet groovende funky blues in All The Same. Een nummer in een stijl die ook door Luther Allison gehanteerd werd vol soepele grooves en hard bijtend slidegitaar werk
In You Don’t Want Me gaat de band op de pompende bluesrock toer met een funky geluid. De gillende gitaar van Julian steelt hier de show. Een felle rocker waarin de geesten van Hendrix en Stevie Ray Vaughan rondspoken. Man Like Me is een broeierig semi-akoestisch nummer met een sfeer waarin je je in een zinderend hete woestijn waant.
Vervolgens is Flesh And Bones een lui stuwend funky bluesnummer waarin de staccato zang van Julian nog net niet aan het rappen slaat. In dit lichtelijk aan G. Love herinnerende nummer zit een lekkere jazzy pianosolo, die gevolgd wordt door een vlammende slidesolo. De semi-akoestische blues van Goodbye Sweet Angel zit tegen het geluid van Eric Clapton aan.
Think About You heeft dezelfde vlammende funky intensiteit als het werk van Luther Allison. Onweerstaanbaar groovend met een hoog soulgehalte en hard bijtend gitaarspel. Luck On Your Side is een stomend swingend bigband bluesnummer met spetterende blazers, dat gevolgd wordt door de vette boogie van Breakdown Paranoia Blues. Een stug doorpompend nummer met snijdend hard slidewerk. In het funky Papa Was A Bluesman zit een geluid dat klinkt alsof James Brown zich aan de funky bluesrock waagt. Geolied groovend dus!
Het album wordt prachtig afgesloten met de sfeervolle slowblues You’ll Never Know, dat door het hard vlammende gitaarspel aan Gary Moore doet denken.

Dit vijfde album van 24 Pesos moet nu toch maar eens voor een echte doorbraak van deze prima band gaan zorgen!


Tracklist:
01. I Am The Blues
02. Broken Hearted Man
03. All The Same
04. You Don’t Want Me
05. Man Like Me
06. Flesh And Bones
07. Goodbye Sweet Angel
08. Think About You
09. Luck On Your Side
10. Breakdown Paranoia Blues
11. Papa Was A Bluesman
12. You’ll Never Know

Website: 24 Pesos


Ook op Blues Magazine ...