Razzoo Bluesfestival Uden
zaterdag 14 november 2009

www.razzoo.nl

Razzoo-Bluesfestival-Uden-2009

Ingestuurd door Fons Kersbulck

Het 1ste Razzoo bluesfestival in Uden was helemaal top. De eerste editie kenmerkte zich door een sterke bezetting van de bands, die allen staan als een huis.

Gastheer Frans Boeijen is de eigenaar van het schitterende historische pand Razzoo, wat van binnen verbouwd is tot een modern en bijzonder smaakvol geheel, waarin het goed toeven is. Het moge duidelijk zijn dat er kosten noch moeite gespaard zijn om dit pand Razzoo te maken tot wat het nu is en het mag gezegd worden dat dit met het eerste bluesfestival precies ook zo is gegaan.

Het spits werd al vroeg in de avond afgebeten door de VandeVen-band, die kenmerkende en authentieke rhythm & blues speelt en opvalt door de wel heel bijzondere en vooral rauwe stem van zanger Clemens van de Ven.

Vervolgens was het de beurt aan de Veldman Brothers. Moet ik hier nog iets aan toevoegen? Topband! De broertjes Veldman en band hebben natuurlijk allang hun sporen verdiend in de Nederlandse bluesscene. Hen kennen hoort eigenlijk een beetje tot je culturele bagage.

Third in row was Mariëlla Tirotto en haar Bluesfederation. Ondergetekende heeft de band al diverse malen zien optreden (ben de tel kwijt) en geniet er telkens opnieuw weer van. De stem van Mariëlla in eigenlijk gewoon uniek en dat in combinatie met de bijzondere kwaliteiten van de andere bandleden, waarbij Heins eruit springt op de bass en het klavier, Michel de bluesharp speelt met een gevoel waarbij je kipppenvel krijgt en vooral ook Harald bewijst niet zomaar de eerste de beste gitarist te zijn. Buitengewoon mooie vertolking van Harry Muskee’s Windows Of My Eyes trouwens!

De Ierse zanger en gitarist Barry McCabe, uit het ingeslapen dorpje Virginia in Ierland, was de afsluiting van die avond. Rock ’n Blues met een Keltisch tintje, zo kun je hem het beste omschrijven. De beste (en vooral ook bescheiden) man is werkelijk al heel de planeet over geweest en heeft met diverse grootheden uit de muziekwereld opgetreden. Hij is te vinden op zowel de grotere als de kleine podia.
Barry werd als de topper van die avond aangekondigd, maar wat mij betreft was gewoon die hele avond top en smaakt het naar meer. Een 2de editie van Razzoo kan dus eigenlijk gewoon niet uitblijven…..

De presentatie van de avond werd overigens verzorgd door Paulien Barelds uit Zutphen. Net als met het bluesfestival was dit ook voor haar de eerste keer en ik moet zeggen dat ze dit keurig heeft gedaan.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.