Artiest: Ray Lamontagne
Titel: Gossip In The Grain
Formaat: CD
Label: RCA Victor
Release datum: oktober 2008

Dit is inmiddels het derde album van deze fantastische singer-songwriter wat werkelijk zijn weerga niet kent. Songs doordrenkt van blues, soul, depressie, melancholie, en verdriet met een oh zo mooie invulling van het instrumentarium.

Dit noem ik met recht “een streling voor je oren”. Ga er maar eens voor zitten, en laat je meevoeren in de wereld van deze charismatische zanger, die af en toe in het begin aan Joe Cocker deed denken, maar zo een mooi eigen geluid heeft, wat vooral ook de boventoon voert. Opener “You are the best thing” geeft aan hoe goed deze man thuis is in zijn roots, a touch of Al Green, en Marvin Gaye zo pakkend neergezet, en dan track 2 ”let it be me”, waanzinnig mooie ballade. “winter Birds”, een tapijt van gevoel en klimaat in deze weergaloze song , en tenslotte het titel nummer “Gossip in the grain” – adembenemend mooi.

Dit is een album wat vooral als een van de beste mag worden betiteld dit jaar naar mijn mening, en kan als maar door gedraaid worden op welk moment van de dag ook, maar de winter zorgt ervoor dat dit past als de perfecte foto in een album – Genieten met een hele grote GGGGGGGGG
(frank van engelen)

Tracks:
01. You Are The Best Thing
02. Let It Be Me
03. Sarah
04. I Still Care For You
05. Winter Birds
06. Meg White
07. Hey Me, Hey Mama
08. Henry Nearly Killed Me (It’s A Shame)
09. A Falling Through
10. Gossip In The Grain

Ray Lamontagne - Gossip In The Grain (CD)

Website Ray Lamontagne : www.raylamontagne.com


Ook op Blues Magazine ...