Ramblin-Roots-Festival-2014

Het fonkelnieuwe festival Ramblin’ Roots maakt vandaag een viertal nieuwe namen bekend. Gregory Page, Eric Sardinas, Otis Gibbs en Mary Gauthier zullen optreden naast de eerder bevestigde Robert Cray Band, Lee Fields & The Expressions en Greg Trouper. “Een mooie aanvulling in de volle breedte van het muzikale palet dat wij natreven.” Aldus de organisatie van Ramblin’ Roots.

Ramblin’ Roots is een nieuw festival in TivoliVredenburg dat op 18 oktober het Utrechtse muziekcentrum geheel in de sferen van de zuidelijke Verenigde Staten zal brengen. De zalen Pandora, Cloud Nine en de Grote Zaal zullen zich vullen met het beste uit de wereld van de soul, americana, blues, alternative country, jazz en aanverwante muziekstijlen.

De nieuwe namen

Gregory Page
De nostalgieopwekkende nummers van Engelse singer-songwriter Gregory Page leunen op Ierse folk (het land van zijn moeder), jazz, americana en pop; zijn sound is vaak zwoel, maar nooit oubollig.

Mary Gauthier
Het bezingen van de zelfkant van het menselijk bestaan is niet alleen voorbehouden aan mannen. Ook de 52-jarige Amerikaanse singer-songwriter Mary Gauthier beheerst dit genre uitstekend. De titel van Gauthiers nieuwe album vat haar artistieke inspiratie prima samen: Trouble And Love!

Otis Gibbs
Je hebt rauwe stemmen, rauwere stemmen en dan heb je de stem van Otis Gibbs. Deze singer-songwriter uit de Verenigde Staten wordt vanwege zijn activisme vaak vergeleken met Woody Guthrie en in zijn podiumpresentatie doet hij soms denken aan Steve Earle, maar bovenal is hij toch Otis Gibbs. In 2010 bracht hij zijn voorlopige meesterwerk Joe Hill’s Ashes uit, waarop hij in het nummer When I Was Young volgens muziektijdschrift Heaven ‘de allergevoeligste snaar raakt’.

Eric Sardinas
De Amerikaanse gitarist Eric Sardinas, protegé van Steve Vai, is een van de beste slidegitaristen ter wereld. Met zijn charisma, zijn op deltablues geïnspireerde bluesrocknummers en zijn stem die zo hard is dat de man eigenlijk geen zangmicrofoon nodig heeft, zet hij al jarenlang elk podium in vuur en vlam.

Volledige line-up tot nu toe:

The Robert Cray Band, Lee Fields & The Expressions, Greg Trooper, Gregory Page, Mary Gauthier, Otis Gibbs, Eric Sardinas

De komende tijd zullen nog diverse namen volgen.

In het kort:

RAMBLIN’ ROOTS FESTVIAL
Zaterdag 18 oktober 2014
TivoliVredenburg – Utrecht

Early bird ticket €29,-
Meer info: www.ramblinroots.nl