Memo Gonzalez and The Blues Casters

Het nieuwe festival Ramblin Roots maakt vandaag vier nieuwe namen bekend. Aan de line-up zijn toegevoegd: Thomas Dybdahl, Gemma Ray, Memo Gonzalez ft. special guest Holland K. Smith en Dave McGraw & Mandy Fer. Met deze vier nieuwe bevestigingen is de line-up bijna compleet.

Ramblin’ Roots is een nieuw festival in TivoliVredenburg dat op 18 oktober het Utrechtse muziekcentrum geheel in de sferen van de zuidelijke Verenigde Staten zal brengen. De zalen Pandora, Cloud Nine en de Grote Zaal zullen zich vullen met het beste uit de wereld van de soul, americana, blues, alternative country, jazz en aanverwante muziekstijlen.

Thomas Dybdahl – In zijn thuisland Noorwegen en de rest van Scandinavië kan singer-songwriter Thomas Dybdahl nauwelijks nog over straat, zo populair is hij daar. Niet zo gek, want hij schrijft wonderschone Nick Drake-achtige nummers die hij uitvoert met de passie (en het stemgeluid) van Jeff Buckley. Geen hapslikwegmuziek dus – voor de albums van Dybdahl moet je de tijd nemen, maar die investering betaalt zich driedubbel en dwars terug. Vorig jaar verscheen zijn meest recente album What’s Left Is Forever, waarop Dybdahl het niveau van zijn legendarische debuut …That Great October Sound (2002) evenaart!

Memo Gonzalez ft. Holland K. Smith – Bluesgigant Memo Gonzalez geldt al jaren als een vaste waarde in de blueswereld. Met zijn sterke zang en mondharmonicaspel stuwt Memo zijn shows op tot de hoogste niveaus. Swingende “rock ’n roll blues” uit Texas! Als special guest neemt hij niemand minder dan Hollan K. Smith mee, een briljante Texaanse blues(rock)gitarist die onder meer het nummer “Rock Party” voor George Thorogood schreef.

Dave McGraw & Mandy Fer – Wanneer je de perfecte samenzang van het americana-duo Dave McGraw & Mandy Fer hoort, denk je dat ze al hun hele leven samen muziek maken. Toch zijn ze pas sinds 2010 bij elkaar. Na twee jaar van overal en nergens optreden brachten ze in 2012 hun debuutplaat Seed Of A Pine uit, dit jaar opgevolgd door Maritime. Interessant is dat Dave de akoestische gitaar bespeelt en Mandy de elektrische, waarbij ook nog opvalt dat hun gitaarspel minstens even goed op elkaar is afgestemd als hun zang. Koppel dit aan een lading geweldige songs en je hebt één van de beste rootsformaties van dit moment!

Gemma Ray – Elk festival heeft een vreemde eend in de bijt nodig, en bij Ramblin’ Roots is dat misschien wel de Engelse zangeres Gemma Ray. Met haar broeierige, omfloerst gezongen pop-noir waarin het noodlot altijd om de hoek ligt, doet ze nog het meest denken aan een vrouwelijke Nick Cave. Aan de andere kant covert ze net zo makkelijk newwaveband The Sparks. Haar zes albums (met het dit jaar verschenen Milk For Your Motors als laatste wapenfeit) verschillen als dag en nacht, maar hebben ook een overeenkomst: eigenzinnigheid. Of zoals Nu.nl al schreef: ‘Waarom is deze dame nog geen superster?’

Met de nieuw toegevoegde artiesten ziet de complete line-up er tot nu toe zo uit:

Robert Cray Band, Lee Fields & The Expressions, Greg Trooper, Thomas Dybdahl, Gemma Ray, Mary Gauthier, Memo Gonzalez ft. special guest Holland K. Smith, Dave McGraw & Mandy Fer, Gregory Page, Eric Sardinas en Otis Gibbs.

In het kort:

RAMBLIN’ ROOTS FESTVIAL
Zaterdag 18 oktober 2014
TivoliVredenburg – Utrecht
Ticket €37,50
Meer info: www.ramblinroots.nl