Ralph de Jongh & The Crazyhearts (promo)

Op 23 mei brengt Ralph de Jongh samen met zijn band Crazy Hearts het debuutalbum ‘More than words’ uit. Op dit debuut laat hij roots, soul, blues, southern rock en ouderwetse rock ’n roll horen.
Op 18 mei zullen ze hun nieuwe album presenteren in de Paradiso, Amsterdam.

Rasperformer Ralph de Jongh startte zijn carrière als soloartiest als vertolker van de Nederblues. Improviserend op het podium met alleen een gitaar speelde hij Oerblues die vanuit zijn tenen kwam. Hij werd ontdekt door icoon Harry ”Cuby” Muskee en deed een tijd lang de support van Cuby & the Blizzards. Ook Bennie Jolink van Normaal en Waylon namen deze Baarnse muzikant, die ook nog doctorandus in de antieke Chinese wijsbegeerte is, onder hun vleugels als support. Al deze grote artiesten zagen hetzelfde: Ralph de Jongh op het podium is een sensatie. De Jongh was eerder dit jaar al te gast bij De Wereld Draait Door, kijk hier het optreden terug:

Ralph de Jongh schrijft in zijn songs met name over de liefde. Het is de Jongh goed gelukt om de improvisatie van tekst die hij tijdens liveshows heeft, beet te pakken en in een vaste vormen te gieten. Samen met muziekvriend en producer Huub Reijnders (Blöf, Giovanca) werd structuur aangebracht aan het oeuvre van de Jongh en zijn Crazy Hearts en werden de demo-opnamen van de band om gezet in elf pakkende songs. Met als resultaat een album vol schitterende en authentieke songs.

Met het uitgeven van dit debuutalbum is de Jongh op het punt gekomen dat het grote publiek hem zeker gaat ontdekken.

TOURLIJST Ralph de Jongh & The Crazyhearts

10-apr-11 Patronaat – Haarlem
23-apr-11 Witte Bal – Assen
29-apr-11 De Vasim – Nijmegen
30-apr-11 Grote Markt – Groningen
7-mei-11 Oosterpoort R&B Fest – Groningen
18-mei-11 Paradiso – Amsterdam
28-mei-11 Koudem – Dobbelfestival
28-mei-11 Highlandsfestival – Amersfoort
10-jun-11 Groeten Uit Grollo – Grollo
13-jun-11 Ribs & Blues – Raalte
18-jun-11 Indian Summer Festival – Broek op Langedijk
24-jun-11 Music On Payday – Eersel
14-jul-11 Zwarte Cross – Lichtenvoorde


Ook op Blues Magazine ...