Ralph de Jongh

Ralph de Jongh heeft de wind vol in de zeilen, zijn gigs in Memphis kregen louter lovende reacties in de bluesscene van Amerika. Dit heeft zelfs geresulteerd in een uitnodiging om te spelen bij de Robert Johnson Foundation ter ere van zijn 100ste verjaardag. Een groter compliment is bijna niet te bedenken.  
Vervolgens stond hij met zijn band Crazy Hearts in DWDD. Voor velen is dit het begin geweest van een doorbraak in Nederland. Daarbij natuurlijk de te verwachte CD met deze band waarvan de CD presentatie op 18 mei zal plaats vinden in het mooie Paradiso.
Hoewel deze stap wel begrijpelijk is blijken velen dit erg jammer te vinden. Juist met zijn akoestische blues is het allemaal begonnen en heeft hij de afvaardiging naar Memphis verdiend. Gelukkig is Richard de Ruiter één van hen, en zo zal Ralph in eigen beheer via Riliva Beheer BV een akoestische CD op de markt brengen. Het album bestaat uit opnames gemaakt in de studio “Het Geluid” van Sander Visser. We horen een Ralph de Jongh uit de jaren 2005/2006 op een manier die werkelijk momenten van kippenvel te weeg weet te brengen. Ergens in Mei 2011 zal de uit 17 songs bestaande CD op de markt worden gebracht en ongeveer 60 minuten beslaan. Ralph slaat  met zijn Crazy Hearts en de solo plaat een mooie dubbelslag.  Voor het definitieve verschijnen, in mei, uiteraard de recensie hier op de site.  

Ralph de Jongh – Free Music
Label: in eigen beheer via Riliva Beheer Bv.
Release: mei 2011

Tracks:
01. Survive
02. Sunshine
03. Tore Down
04. Good Looking
05. Christine
06. Shake your Head
07. Left Behind
08. Space
09. Loving
10. Winter Time
11. Oh Lordy Lord
12. Cry
13. Cross Road
14. Are You Ready
15. Sad Whole Day
16. Rich Soil
17. Rawhide

Website artiest: http://ralphdejongh.com/


Ook op Blues Magazine ...