Sonny Hunt & The Dirty White Boys featuring Leif de Leeuw, Dick Stam, Han Neijenhuis, Eibe Gerhartl and Filip Schrijver

QBUS OPENT MET WEEKEND VOL BLUES!

Komende zaterdag- en zondagavond 6 en 7 September opent de QBUS het nieuwe muziekseizoen met 2 spetterende Amerikaanse Bluesbands.

Vanwege het succes van zijn recente voorjaarstour komt bluesgitarist Sonny Hunt uit Nashville, Tenessee terug naar Europa voor een serie optredens. Uiteraard ondersteund door The Dirty White Boys‘ die voor de gelegenheid zijn uitgebreid met Nederlandse grootste gitaartalent Leif de Leeuw en het Italiaanse wonderkind Simone Cesarini, zullen Bluesklassiekers en veel nieuw eigen werk op de openingsavond te horen zijn.

Zondag is het de beurt aan Hamilton Loomis en zijn band . Zet blues, rock en soul in een driehoek, dan is Hamilton Loomis het middelpunt van die driehoek! Hij speelt een mix van moderne blues en funky soul. Geboren in Galveston, Texas werd de basis gelegd voor zijn inmiddels indrukwekkende muzikale carrière. Zeker ook door de invloed van zijn muzikale ouders, die hem een enorme collectie blues, rock en gospelmuziek aanboden. Als jongen van 16 ontmoette hij Bo Diddley en diens woorden “Innovate, don’t imitate”, heeft hij goed ingeprent. Zijn doel is om de muziek dicht bij de mensen te brengen, en ze een geweldige avond te bezorgen. Zijn show rockt, funkt en straalt één en al energie uit. Hamilton zingt lekker, speelt een verrekt goed stukje gitaar en bespeelt ook nog zijn mondharmonica op een originele manier! Hij wordt daarbij ondersteund door een geweldige ritmesectie en een funky saxofonist/ keyboardspeler.
Kortom: niet-te-missen.

QBUS, UITERSTE GRACHT 142, LEIDEN
aanvang: 21.00uur entree: 10 euro
reserveren/info: www.muziekhuis.nl

Hamilton Loomis1


Ook op Blues Magazine ...