Wallet 4p 1CD_right Glue End

Zondag 10 mei 2015: het eerste samenwerkingsverband tussen QBus programmeur Hans van Polanen en Gebr. de Nobel levert al direct een uniek dubbel programma op: het perfecte Moederdag geschenk.

ENIGE SHOW NEDERLAND VAN DE LEGENDARISCHE TEXAANSE GITARIST DAVID GRISSOM!

David Grissom heeft zich al onsterfelijk gemaakt als sessie-gitarist voor mensen als John Mellencamp, Joe Ely en The Allman Brothers. Met zijn vierde CD ‘How It Feels To Fly’ maakt hij zich ook onsterfelijk als solo-artiest. Vanaf het eerste nummer, het fantastische Bringin’ Sunday Mornin’ To Saturday Night tot het met de live-versie van Z.Z. Top’s Nasty Dogs And Funky Kings gaat hij geweldig tekeer op zijn gitaar en blijkt hij meer dan aardige eigen liedjes te kunnen produceren. Dit is Texaanse Blues van de bovenste plank.

De avond wordt geopend met Session Americana. Deze uit Boston komende zesmansformatie vertaalt Ierse kroegmuziek naar Americana: viool, mandoline, gitaar, basgitaar, veldorgel, mondharmonica zijn maar enkele instrumenten die deze zondag te horen zullen zijn begeleid door accordeon en drums.

De instrumenten worden bespeeld door mensen die met grootheden als J. Geils en Buffalo Tom hebben samengespeeld. De band gebruikt een bijzondere setting tijdens hun concert. Zes muzikanten rond een ronde tafel met daarop één microfoon (vooral voor de zang), zoals die ook bij Bluegrass wordt gebruikt. Iemand zet een song in en de anderen vallen bij. Het jongste album heet ‘Diving for Gold’. en precies dat verwachten we dat het deze avond gaat worden “Let’s dive together.

session americana

Poppodium Gebr. De Nobel
Marktsteeg 8
2312 CS Leiden
voor info/reserveren: https://www.gebrdenobel.nl/ of www.muziekhuis.nl, tickets 15 euro/aanvang: 21.00 uur