Rhythm & Blues Night

28 april 2012, 20:00 uur

De Oosterpoort Groningen

www.rhythmbluesnight.nl

Het programma van de Rhythm & Blues Night is bijna compleet. Vandaag voegen wij de artiesten Hans van Lier & the Sidekicks, The Sadies en Tangarine aan de imposante lijst toe. Eerder werden Jimmie Vaughan, Charles Bradley, Eric Sardinas, Eric Bibb, The Jon Spencer Blues Explosion, Pokey LaFarge, Jaimi Faulkner, Chuck Prophet, Jeff Lang, Ben Caplan en The Dana Fuchs Band al bevestigd.


Hans van Lier & the Sidekicks

Dat kwaliteit niet altijd van ver hoeft te komen bewijzen Hans van Lier & the Sidekicks. Deze succesvolle Groningse band maakt een muziekstijl die niet zomaar in een hokje te plaatsen is. Kenmerkend aan de typische ‘Sidekickssound’ van deze band zijn de stevige rocksongs, de ingetogen maar ook rauwe en ruwe gitaarsolo’s , de shuffles en de ‘steady’ grooves. The Sadies

Met frontbroertjes Dallas en Travis Good, timmeren The Sadies al meer dan tien jaar aan de weg met hun schijnbaar moeiteloze mix van punk, surf, bluegrass en cosmic country rock. Naam heeft het Canadese viertal ook gemaakt als begeleiders van artieste Neko Case en rock-‘n-soul legende André Williams. The Sadies zijn ook zeker geen onbekenden meer in Groningen. Ze stonden al eens op de Rhythm & Blues Night 2007 en op het TakeRoot festival 2004.

Tangarine

De tweelingbroers Sander Brinks en Arnout Brinks uit Assen vormen de basis van Tangarine. De broers beginnen met het schrijven en componeren van liedjes, deels met invloeden van hun helden Simon & Garfunkel, The Beatles en Bob Dylan. Onlangs brachten de broers hun nieuwe album uit genaamd Wintersongs. Een project waarbij ze zich lieten inspireren door de wintermaanden.

TangarineRhythm & Blues Night

Zaterdag 28 april staat De Oosterpoort in het teken van de roots, rhythm & bluesmuziek tijdens de Rhythm & Blues Night. Het festival dat al bijna een kwart eeuw de internationale top van de blues onder één dak brengt. Ook dit jaar staan er 18 internationale topacts in De Oosterpoort
 


Kaartverkoop

Kaarverkoop via De Oosterpoort kassa, telefonisch: 050-3680368 en De Oosterpoort website, Ticketservice via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), Ticketservice website, Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.


Ook op Blues Magazine ...