heaven

De Nieuwe Heaven

Robert Ellis siert het omslag van de nieuwe Heaven. De Texaan – naast een uitstekende songschrijver tevens een uitmuntende gitarist – is vast van plan vaart te zetten achter zijn muzikale carrière. Met The Lights From The Chemical Plant (2014) en de titelloze opvolger dit jaar, leverde hij twee prachtige albums af. Een uitgebreid interview.

Barrelhouse behoeft geen nadere toelichting. Het gezelschap dat niet van ophouden weet, bracht dit jaar met Almost There een van zijn beste albums uit. Sterk groovend en met zangeres Tineke Schoemaker in topvorm.

Level 42 komt dit najaar naar ons land voor een zeer uitgebreide tournee. Wat is de aantrekkingskracht de funkende bas van Mark King? In Heaven een mini-college door een punker die een stiekeme liefde koesterde.

De retrorockers Allah-Las breken een lans breken voor vinyl, en dan vooral het vinylalbum, die een artiest de ruimte geeft zijn muzikale visie zelf uit te dragen en niet over te laten aan kersenpikkende luisteraars.

En er is nog veel meer. Piet Steinz bespreekt zijn lievelingsalbum in Luisteren &Cetera: Sail Away van Randy Newman. Er is een special over het americana-festival Ramblin’ Roots dat 22 oktober plaatsvindt in TivoliVredenburg met Bombino, Ethan Johns, Amanda Pearcy en Richmond Fontaine.
En als altijd telt het blad meer dan 100 albumrecensies.

Deze Heaven niet missen? Neem dan vóór maandag 3 oktober een actie-abonnement en profiteer van de aanbieding!