Primeur Midsummer-Backstage Festival in Reeshof komt nu dichtbij!

Midsummer Backstage

Primeur Midsummer-Backstage Festival in Reeshof komt nu dichtbij!

Het nieuwste festival in de blues-soul en rock genres ‘Midsummer-Backstage’ nadert met rasse schreden(zaterdag 18 juni). Het stadsdeel Reeshof in het uiterste westen van Tilburg heeft hiermee een mooie primeur te pakken voor de gehele regio. Na een reeks van geslaagde concerten door muziekproject Heyhoef-Backstage met o.a. Heritage Blues Orchestra, Jan Akkerman, Wille and the Bandits, Ian Siegal, MYBABY en Steely Dan Tribute, zijn de positieve impulsen geweest om dit festival op 18 juni op het terrein van het Reeshof Business Centrum van start te laten gaan. 

Bijzondere extra’s en aanvullingen
De succesvolle experimenten(o.a. de combi van Heritage Blues Orchestra met Jan Akkerman) door Heyhoef-Backstage de afgelopen twee seizoenen worden doorgezet op dit festival.
Zo zullen er van headliner en ‘World’s Nr. 1 Led Zeppelin tribute band’ LETZ ZEP uit Engeland opnames gemaakt worden voor hun nieuwe DVD. King of the World, op het ogenblik volop in de weer in de Bambooroom studio’s in Cincinatti om hun nieuwste album op te nemen, zullen niet zo maar op het festival optreden. Zij zullen exclusief dit jaar weer een keer met de blazers van Cuby & The Blizzards optreden. Een gedeelte van het nieuwe repertoire van het in oktober uit te brengen album zullen dan gespeeld worden. Bovendien zal Jan Akkerman als gastgitarist met ze meespelen. Jan zal uiteraard met zijn eigen MyBrainbox ook acte de préséance geven. Deze band met zanger Bert Heerink in de gelederen zijn ook nieuw Brainbox getinte nummers aan het voorbereiden voor een nieuw album. Mojo Man staat dit jaar na hun geslaagde debuut album op zowat alle grote festivals in Nederland. Superfloor beleeft een soort revival. Deze rockband is door zangeres Floor Kraayvanger(Etta James Experience) speciaal voor dit festival weer bij elkaar gekomen en beleeft een soort Reünie-concert. De openingsact The Mighty Ya Ya heeft op het ogenblik ook een druk programma af te werken nadat hun nieuwste album ‘Magnum Sonus’ zo goed aanslaat.

Intermezzo acts van hoog kaliber

Een ander experiment zullen de intermezzo acts op dit festival zijn. Zoals zo veel festivals in Nederland zal Midsummer-Backstage kleinschalig starten en met slechts een podium gaan werken. Om de breaks tussen de acts ietwat op te vullen zullen er korte intermezzo acts zijn. Deze zullen verzorgd worden door het duo ‘Cripplin Snakes’ gevormd door Stef Smit en Willen Scholten uit Breda. Zij zullen het publiek vermaken met de door hun zelf gefabriceerde Cigarbox gitars. Rauwe Louisiana blues. De Dordtse zanger, gitarist en auteur Rob Hendrikse is de andere pauzeact. Onder de naam Fixxxman heeft hij net zijn solodebuut ‘The Road So Far’ uitgebracht onder eigen beheer. Beide acts zullen ieder kort twee maal op het podium verschijnen voordat de soundcheck gedaan wordt. De vijfde pauze zal in zijn geheel opgevuld worden door Heyhoef-Backstage DJ Hans Nuyten. Een begrip in heel Tilburg en omgeving.

Tapp Your Music
Een nieuw element Tapp Your Music is ook aanwezig, daarmee kunnen bezoekers de toegift van de bands beïnvloeden met hun mobiele telefoon en wordt het nummer waarop het meest is gestemd nog een keer extra gespeeld. Uiteraard is er op de dag zelf van alles te eten en te drinken. Als u er zeker bij wilt zijn is het nog tot eind mei mogelijk om met een early bird korting voor 25 euro p.p. kaartjes te kopen, kaarten aan de deur kosten 35 euro. Aanvang 14.30 uur Terrein open 13.30 uur. Meer info: http://www.heyhoef-backstage.nl/midsummer-backstage-festival

logo compleet Nieuw logo

Tony Joe White & Eric Clapton ‘Festival-Pushers’ voor het Midsummer-Backstage Festival 18 juni Tilburg.

De Rock en Blues iconen Eric Clapton en Tony Joe White zullen op een hele bijzondere wijze bij dit initiatief vertegenwoordigd zijn. Niet in levende wijze ter plaatse, maar deze grote muziekhelden van de publieksgroep van het festival zullen op hele originele wijze hun support bieden aan de organisatie van het festival. Zij zullen een rol vervullen als ‘Festival Pushers’ en in die rol hun blijk van steun bieden. Zowel Clapton als White, beide nog zeer actief en volop ‘on the move’, brengen binnenkort hun nieuwste albums op de markt. Respectievelijk met ‘I Still Do’ en ‘Rain Crow’. Gerelateerd aan deze albums zal er tijdens het festival een actie op touw gezet worden waar het publiek aanzienlijk haar voordeel mee kan gaan doen. Dit voorrecht is behouden en eenmalig voor alle bezoekers van het festival. Ook de nieuwe ‘Eric Clapton Radio Vacuum Tube’ is in deze actie opgenomen. Het festival heeft nationale toppers als Jan Akkerman met zijn MyBrainbox project, King of the World met de Cuby & Blizzards blazerssectie en Letz Zep Nr. 1 Zeppelin Tribute band op het programma staan. Wil je dus tot ‘The Happy Few’ behoren als Clapton en Tony Joe White fan, wees er dan als de kippen bij.

Deze actie is een samenwerkingsverband tussen de gerenommeerde Tilburgse muziekshop Sounds en de bijbehorende distributie kanalen. Festival tickets http://www.heyhoef-backstage.nl/home-midsummer.

Tony-Joe-White-Rain-Crow

TubeBox_websalessheet7-2

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Sort by

We horen graag je mening! Voeg reactie toe