Boek van Nêerlands meest deskundige popspecialisten Van Draanen & Blomberg

Op maandag 1 maart 2010 verschijnt bij QV Uitgeverij het boek Popmuziek Van Dag Tot Dag. Jaren 70, geschreven door Ton van Draanen en Tom Blomberg. In dit boek staan talloze feiten, anekdotes en trivia over de popmuziek in de jaren zeventig op datum gerangschikt en het is rijk geïllustreerd met vaak origineel beeldmateriaal. Het voorwoord is geschreven door ‘mister TopPop’ Ad Visser.

Ton van Draanen (1949) en Tom Blomberg (1954) ontmoetten elkaar ooit in Hilversum waar zij beiden hun medewerking verleenden aan het legendarische NOS-radioprogramma De Avondspits van Frits Spits. Hun samenwerking leidde onder meer tot radioprogramma’s als Tijd voor Toen en Hitweek, de website www.vandaagindepopmuziek.nl en de scheurkalender Vandaag in de popmuziek (2008 en 2009). Nu is er dan hun eerste boek Popmuziek Van Dag Tot Dag. Jaren 70, waar ruim twee jaar aan gewerkt is.

Het tweehonderd pagina’s tellende boek bevat talloze anekdotes en belangrijke feiten uit de popgeschiedenis, van de dag waarop The Beatles de studio indoken om hun laatste album op te nemen tot de dag waarop Elvis Presley zijn laatste adem uitblies. Maar er is natuurlijk ook veel aandacht voor de opkomst van de Nederpop in de jaren zeventig en elke maand is voorzien van concertlijsten en uitslagen van belangrijke poppolls uit de jaren zeventig.

Vanaf 1 maart is Popmuziek Van Dag Tot Dag verkrijgbaar in de boekhandel en via www.popmuziekvandagtotdag.nl Het boek sluit naadloos aan bij het thema ‘Jong zijn’ dat in de Boekenweek (van 10 t/m 20 maart) centraal staat.

Popmuziek Van Dag Tot Dag voor iedere veertiger, vijftiger en zestiger die jong was in de jaren zeventig! Maar uiteraard ook voor elke jongere van nu die iets heeft met retro en revivals.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.