De redactie van Heaven werkt weer aan een prachtig nummer! #3 van 2018. Op een zachte lenteavond in mei ’88 viel Chet Baker uit een raam van het Amsterdamse hotel Prins Hendrik. Het was het trieste einde van een rijk muzikaal leven. Heaven herdenkt de jazztrompettist uitgebreid met zijn voormalige bassist Hein van de Geyn, zijn biograaf Jeroen de Valk en jazzkenner Hans Mantel.

De Amerikaanse singer-songwriter Joe Henry was in het land. Voor de afwisseling spraken we eens niet over de man in Washington. Wel uitvoerig over het opnemen van muziek. Henry is een veelgevraagd producer.

We staan uitgebreid stil bij de comebacks van het onvolprezen Johan en het onverslijtbare Iain Matthews’ Southern Comfort. Al beweren ze zelf dat ze nooit zijn weggeweest. Kwaliteit bewijst zich altijd.

De diep betrokken Mary Gauthier licht haar jongste project toe, liedjes schrijven met oorlogsveteranen om ze te helpen bij het verwerken van hun trauma’s. Het levert ook nog eens intense muziek op.

Net-niet-mol Ruben Hein spreekt in Heaven weer eens over zijn core business: muziek maken.

Lees ook interviews met VanWyck, Joan As Police Woman, The Breeders, JD McPherson, Nathaniel Rateliff, Maceo Parker & Fred Wesley.

Als altijd staan er in het blad ook meer dan 100 albumrecensies en veel leuke columns. Dit nieuwe nummer niet missen? Neem vóór maandag 2 april 16.00 uur een abonnement! En profiteer van de aanbieding: het eerste jaar Heaven voor slechts €22,50 én cadeaus.