Stefan Schill Band & Philip Sayce
Kl.zaal Paradiso, Amsterdam
30 mei 2010

Stefan Schill Band

Philip Sayce

Philip Sayce

Tekst: Gerrit Harmsen & Joris Pietersen ; Foto’s: Marco van Rooijen

Philip Sayce rockt er ook op los in Paradiso

Een week na zijn optreden tijdens Ribs&Blues is het optreden voorlopig zijn laatste.
Voor mij een reden om naar Amsterdam af te reizen om deze rockblues gigant nog éénmaal aan het werk te zien.
Het is een mooie bijkomstigheid dat voorafgaand aan de gig van Philip onze eigen Stefan Schill Band zijn CD presentatie houdt. Twee voor de prijs van één.

Stefan Schill Band
In september van 2009 heb ik Stefan Schill bekeken als support-act van Dana Fuchs.
De vele optredens, het uitbrengen van de cd “Don’t Say A Word” en de grotere bekendheid via DWDD heeft duidelijk zijn vruchten af geworpen. De band oogt een stuk volwassener in vergelijking met een klein jaar terug. De band zet voor een goed gevulde zaal uiteraard hun nieuwste plaat in de schijnwerpers. Het enthousiasme is zowel bij de band als in de zaal goed waar te nemen. Hoewel ik het ‘Prince’ gehalte wel erg groot vind een meer dan behoorlijk start van de avond.

Stefan Schill Band

Stefan Schill Band

Meer foto’s in het album >> (14 foto’s)

Philip Sayce
Op het Ribs en Blues festival vorige week in Raalte liet Sayce als afsluitende act al een zeer goede indruk achter bij het publiek. Hij imponeerde met zijn verbluffende gitaarwerk en wisselde stevige rock af met ingetogen nummers, dat veel van de aanwezigen verraste.

Afgelopen zondag stond Sayce met zijn eigen tour in de kleine zaal van Paradiso. Al bij de soundcheck bleek dat oordoppen hard nodig waren om niet met gehoorschade de zaal te verlaten en dit werd al helemaal duidelijk toen Sayce aftrapte met nummers van zijn nieuwe album Innerevolution. De toon werd meteen gezet, de passie droop er vanaf, zowel bij Sayce als bij basgitarist Joel Gottschalk en drummer Chris Jago.
Uiteraard kwamen er ook een groot aantal songs van de cd Peace Machine langs.
De solide rock ging door merg en been en al snel sloeg de vonk over op het publiek, vooral toen Sayce de zaal in liep en een solo weggaf waar je u tegen zegt, zonder ook maar een noot te missen. Hierna gingen de oordoppen uit om los te gaan en gaf de band alles wat ze in huis had om onder luid gejuich de toegift te spelen.

De kleine zaal was voor de helft gevuld, maar Sayce wist dat prima om te zetten naar een gevoel van intimiteit. Zo’n sensatie live te zien spelen verdient een groter publiek, maar als Sayce zo doorgaat kan hij een grootse toekomst tegemoet zien. We hebben er weer een ‘echte’ gitaarheld bij in de wereld van de rockblues.

De mei tour gemist? Er is een herkansing in november van dit jaar. Dan zal Philip Sayce voor een aantal optredens terugkeren op Nederlandse bodem.

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Philip Sayce

Meer foto’s in het album >> (40 foto’s!)

Internet: www.philipsayce.com & www.myspace.com/philipsayce

Via de volgende link kom je bij beelden van zijn concert voor het Duitse RockPalast
http://www.wdr.de/tv/rockpalast/extra/videos/2009/1009/philip_sayce.jsp?offsetwert=3587&autoplaywert=true


Ook op Blues Magazine ...