Camera Roll-69

Het nieuwe album van Philip Sayce heet Steamroller, en met die titel slaat hij de spijker op z’n kop; het album is een ware ‘rock ‘n’ blues ride’, een stoomwals van sonische kracht en muzikaal talent. Het vierde album van Sayce komt uit op 27 februari 2012 via Provogue Records.

De in Wales geboren, in Toronto opgegroeide en in LA-wonende gitarist wordt alom beschouwd als een van de grote gitaartalenten van dit moment, vooral als het gaat om een cross-over van blues, rock en funk. Hij tourde vier jaar lang de wereld over met gitaarlegende en mentor Jeff Healey, sloot zich vervolgens aan bij Uncle Kracker en was jarenlang de vaste gitarist van Melissa Etheridge. Zij vond in Sayce’s onbeteugelde spel een perfecte match voor haar eigen onbedwingbare intensiteit. En Sayce op zijn beurt vond in Etheridge een nieuwe mentor na de dood van Healey. “Melissa leerde me om zelfvertrouwen te hebben op het podium en om iedere avond alles te geven,” aldus Sayce.

Uiteindelijk koos Sayce toch voor zijn eigen muzikale pad, wat resulteerde in debuutalbum Peace Machine; opgenomen met Etheridge-bandleden Kenny Aronoff en Mark Browne, en uitgebracht door Provogue in 2009. In 2010 volgde Innerevolution, waarop Sayce’s songwriting tot volle wasdom kwam. Begin 2011 bracht hij Ruby Electric uit, waarvan de helft werd opgenomen in de studio en de helft live in Europa tijdens Sayce’s tour met Deep Purple.

Philip Sayce & Band

“Op mijn vorige albums hoor je mijn groei als songwriter en performer,” licht Sayce toe, “Op Steamroller heb ik alles wat ik heb geleerd gekanaliseerd en probeer ik zo direct mogelijk te zijn. Steamroller klinkt heel energiek en kan de indruk wekken dat het puur gaat om het rocken, maar het gaat dieper dan dat. Het gaat om puurheid, over het in contact zijn met je eigen kracht. Steamroller viert het leven. Hopelijk zullen die ideeën via de muziek een snaar raken bij andere mensen — en wellicht inspireert het ze nog ook.”

Releasedatum Steamroller: 27 februari 2012 via Provogue Records
http://www.philipsayce.com/


Ook op Blues Magazine ...