Paul Jones – “Starting all over Again”
Label: Continental Records Services
Formaat: CD
Datum release: 2009

Paul-Jones_Starting-all-over-Again

Paul Jones is een veelzijdig creatief mens. Zong en musiceerde bij Manfred Mann in de sixties, presenteert voor de BBC, speelde bij Clapton.
Paul Jones is op 67-jarige leeftijd nog steeds actief.
Starting all over again heet zijn nieuwste cd. Veel covers o.a. van Van Morrison, Earl Carson en Travis Childs. Het is tegenwoordig goed gebruik om op je cd enkele tracks te laten meespelen door bekende musici en Paul Jones heeft natuurlijk in de loop van de jaren een enorm netwerk opgebouwd.
De productie was in handen van Carla Johnson. De studioband bestond uit gitarist Jake Andrews, drummer Alvino Bennett, bassist Tony Marisco en Mike Thompson op keyboards. Prima muzikanten die zorgen voor een uitgebanceerde sound. Er is geen track te vinden waar de kwalitiet minder is. Jones is nog steeds goed bij stem en weet goed getimedmet een mooi timbre de cd in te zingen.
Eric Clapton’s sound is onmiskenbaar te beluisteren in “Choose or cop out “en in de titeltrack “Starting all over again”. Klasse. En wat tezeggen van de bonustrack “Big Blue diamonds” met soullegende Percy Sledge. Ik heb me geen minuut verveeld. Wat mij betreft begint Jones nog vaker opnieuw. Geen valse start mogelijk.
(Wim Velderman – Wim is op woensdag en zondag met Hofstreek Hotel te beluisteren op www.hofstreek.nl en op dinsdag met TexTown Hotel bij www.TvEnschedeFm.nl)

Tracks:
01 Lover to cry
02 If you love me
03 Choose or cop out
04 Sundown
05 Starting all over again
06 I’m gone
07 Philosopher’s stone
08 Gratefully blue
09 Need to know
10 Still true
11 When he comes
12 Alvino’s entourage
Bonus Track:
13 Big blue diamonds

Website Paul Jones : www.pauljones.eu


Ook op Blues Magazine ...