Paul Carrack @ Effenaar, Eindhoven (NL)

Paul Carrack terug naar Nederland

Singer-songwriter, labelbaas, multi-instrumentalist, en keiharde workaholic Paul Carrack is zo’n typische held op de achtergrond. Hij werkte de laatste jaren met artiesten als Elton John, Van Morrison, Eric Clapton, Simply Red, BB King, Mariah Carey, Phil Collins en Ringo Starr. Na precies 2 jaar komt deze held terug naar Nederland met een nieuw album en vooral; met alle grote hits!

Fans herkennen hem natuurlijk direct, al is het maar door het kenmerkende hoofddeksel dat hij bijna altijd op heeft. Maar waarschijnlijk gaat er ook wel een belletje rinkelen als we zeggen dat het nummer ‘How Long’ van Carracks hand is. Hij schreef het nummer in 1974 voor zijn toenmalige band Ace. De tophits die hij vervolgens maakte als bandlid van Squeeze (‘Tempted’) en Mike and The Mechanics (‘The Living Years’ en ‘Over My Shoulder’), zijn altijd een belangrijk onderdeel van zijn repertoire gebleven.

Naast bovengenoemd rijtje grootheden werkte Carrack eerder ook nog met bands en artiesten als Sting, Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Rod Stewart, The Frankie Miller Band, Roxy Music, The Smiths, The Undertones, Madness, John Hiatt, the Pretenders, Michael McDonald en Tom Jones. Wat een CV!

I'm Losing You (From the Album Rain or Shine)

PAUL CARRACK Tour Oktober 2015

7 Okt. 2015 – Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
8 Okt. 2015 – De Effenaar, Eindhoven
9 Okt. 2015 – De Boerderij, Zoetermeer
10 Okt. 2015 – Metropool, Hengelo
11 Okt. 2015 – De Oosterpoort, Groningen

Website Paul Carrack : http://www.paulcarrack.net/


Ook op Blues Magazine ...