Pat Travers & Julian Sas
23 oktober 2011
Crystal Stage, Culemborg

www.crystalstage.nl

Wie echt van old school blues en rock houdt kan aan de naam Pat Travers niet zijn voorbijgegaan. Deze onvervalste blueslegende stond brak al in 1976 door met zijn eerste album en heeft de planken en de platenwinkel daarna niet meer verlaten. Zelfs nu nog speelt de Pat Travers Band de sterren van de hemel. Crystal Stage is dan ook erg trots dat zij op zondag 23 oktober deze held in huis hebben kunnen halen! Helemaal uit Amerika brengt hij blues en rock zoals niemand anders dat kan. En om het nog bonter te maken gooit Crystal Stage er nog een echte topper tegenaan met als Special Guest van eigen bodem de in Nederland eveneens legendarische Julian Sas Band!

Pat Travers en Julian Sas hebben één ding gemeen: beide hoorden ze op 13 jarige leeftijd voor het eerst muziek van Jimi Hendrix en beide waren ze daarna meteen voor altijd verslaafd aan de blues. Voor Pat Travers het begin van een carrière die inmiddels aan zijn vijfde decennium begint. Al meer dan 40 jaar staat deze held op de planken. Dat doet hij eigenlijk over de hele wereld, want er is bijna geen podium waar hij niet is geweest. Zondag 23 oktober gaat de zaal open om 19:30 en begint de show om 20:30. Het einde komt in zicht om 23:15. een perfect avondje om je weekend met een goed gevoel af te sluiten en vol energie de week te beginnen!

Live: Pat Travers Band

De laatste jaren was het wat stil rond Pat Travers. De laatste cd die uitkwam was “Stick With What You Know – Live in Europe” in 2006. Nota bene live opgenomen in ons eigen land in “De Bosuil” in Weert! Waar een klein land groot in kan zijn. Het wachten is nu voorbij want sinds een klein jaar ligt de nieuwste cd van Pat Travers in de winkel, ‘Fidelis’. Een album in pure Pat Travers stijl, met tracks die het midden houden tussen hardrock en stevige blues. Zelfs de befaamde gitarist Kirk Hammet van Metallica noemt hem één van zijn favoriete gitaristen.

Ongelofelijk eigenlijk dat deze man al zo lang op de podia staat en nog steeds bij elk concert zijn fans in beroering brengt. Eigenlijk al vanaf het begin, want zijn eerste album “Pat Travers”, dat in 1976 uitkwam brak eigenlijk meteen door. In november van dat jaar kon je de Amerikaanse Pat Travers Band al in volle glorie bewonderen in het Duitse rockprogramma Rockpalast. Nog geen jaar later werd de nu nog steeds zo optredende Pat Travers Band gevormd. Tegenwoordig staat Pat op het podium met tweede gitarist Kirk McKimm, drummer Sean “The Cannon” Shannon en bassist Rodney O’quin. Een dodelijke combinatie zoals je zelf mee kunt maken op zondag 23 oktober middenin zijn Europese tour in Crystal Stage!

Live: Julian Sas Band

Zoals al vermeld zie je op zondag 23 oktober niet één, maar zelfs twee grote namen in Crystal Stage! Eigenlijk kunnen we het bijna een dubbelconcert noemen. De Julian Sas Band een support-act noemen is in elk geval duidelijk te min voor deze topband. Deze 100% Nederlandse bluesrockers staan ook al jaren aan het front op de podia in half Europa. En niet zomaar, want de Julian Sas Band heeft inmiddels ruim 11 albums op zijn naam staan.

Julian Sas band is niet de eerste de beste Nederlandse band. Zo mochten zij in het verleden al drie keer samenwerken met de bandleden van de inmiddels overleden Ierse legende Rory Galagher, een feit waar Julian zelf erg trots op is als grote fan van Rory. Als podiumbeesten zijn ze niet weg te denken uit de Nederlandse blues scene en dat zul je merken ook op 23 oktober! Geniet van de man die op zijn 16e verliefd werd op zijn eerste gitaar en daar nu nog steeds mee getrouwd is!

Crystal Stage tickets

Twee ultieme blues top bands tegelijk op één geweldige avond! En dat voor maar € 20,-! Kaarten voor dit spectaculaire dubbeloptreden vindt je bij alle Free Recordshops, alle Van Leest winkels, alle Primera winkels, via Paylogic, en natuurlijk rechtstreeks via de site van Crystal Stage (www.crystalstage.nl).

Blueslegende Pat Travers en special guest Julian Sas live in Crystal Stage te Culemborg op 23 oktober 2011