Otis Taylor – “Pentatonic Wars and Love Songs”
Label: Telarc
Formaat: CD
Datum release: 2009

Otis Taylor Pentatonic Wars and Love Songs

Otis Taylor begon zijn carrière als bluesgrass banjospeler en schakelde in de jaren 60 over op bluesgitaar. Als songwriter is hij behoorlijk grillig qua inhoud van tekst en muziek. Nu ligt er een nieuw werk op stapel en ik ben nieuwsgierig of de grillen van Otis overeenkomen met mijn verwachtingen en smaak omtrent de blues.
De eerste track “Looking for some heat” begint behoorlijk evenwichtig , met gevoel gezongen en gespeeld. Mooi, maar dan heeft iemand – ik denk de producer – het in zijn hoofd gehaald een volledig foute achtergrondzangeres te mixen en dan ook nog met veel galm (reverb , large hall etc). Van deze gril ben ik niet zo onder de indruk . Hier en daar klinkt de cd jazzy, trompet , cornetof bugel worden toegevoegd en het is het net niet.
Smaken verschillen en ik probeer nog een paar tracks , maar op de een of andere manier worden we geen vrienden.
Op het album spelen jazz pianist Jason Moran en Ron Miles cornet. De Ierse blues-rock gitarist Gary Moore doet een duit in het zakje en Taylor’s dochter en bassist Cassie Taylor completeert het geheel. Maar het mag niet baten.
Heeft u een inktzwarte dag , dan is het misschien iets om op te zetten. Persoonlijk vind ik het te grillig en te zwaar aangezet. Otis moet eens kiezen voor een producer die sterk in z’n schoenen staat en een betere lijn weet uit te zetten. Met moeite, eén ster voor de moeite.
(Wim Velderman)

Tracks:
01. Looking For Some Heat 5:57
02. Sunday Morning 4:15
03. Silver Dollar on My Head 3:44
04. Lost My Guitar 4:36
05. I’m Not Mysterious 7:30
06. Young Girl Down the Street 6:20
07. Country Girl Boy 4:47
08. Talking About It Blues 4:45
09. Walk On Water 8:01
10. Mama’s Best Friend 5:01
11. Maybe Yeah 4:09
12. Dagger By My Side 3:46
13. If You Hope 5:57

Website Otis Taylor : www.otistaylor.com


Ook op Blues Magazine ...