Oscar Benton Blues Band

Oscar Benton?

Is dat die man met die geweldige strot die ooit een der vaandeldragers van de NL-Blues was en die van die fantastische bluesalbums volgezongen heeft? (Nog steeds verkrijgbaar bij Fonos.nl). Die van I Feel So Good, The Blues Is Gonna Wreck My Life en The Bensonhurst Blues?. Ja, precies, die!

Oscar doet het tegenwoordig wat kalmer aan en vindt het eigenlijk wel prima zo, maar heeft zich door een bluesfanaat uit Heemskerk over laten halen om nog eenmaal op het podium te gaan staan met zijn ouwe bluesmaten van weleer…….Een klein half uurtje, dat wel. Maar wel met een originele all-stars-bezetting uit de jaren negentig. Naast Oscar Benton zijn dat Guus en Johnny La Porte voor de vlammende gitaarpartijen, Barrelhouse Bailey (Han van Dam) achter de piano, Jos van den Dries achter het drumstel en Ge (Carlsberg) van Dooren verzorgt het solide baswerk. Inderdaad, een band om van te smullen en dat gaat gebeuren ook!

Om het optreden van Oscar Benton heen zal een van Nederlands beste bluesbands van de afgelopen jaren, The Twelve Bar Blues Band, twee spetterende sets (2 maal een uur!) neerzetten, met Jan J. Scherpenzeel (JJ Sharp) zang en bluesharp, Kees Dusink (lead & slide guitar), Randy Pears (Guitar), Patrick “Sideburn” Obrist (bas) en Marcel Bakker (drums). Bij ieder optreden van 12BBB gaat het dak er af en zojuist hebben zij weer een fantastisch album (Key To Your Heart) af geleverd. Tussen de optredens door zal alleen Oscar Benton-muziek te horen zijn. Dit speciale bluesfeest zal op zondag 14 november 2010 in de “Nozem en de Non” (het voormalige Donkey Shot) in Heemskerk plaats vinden.

Deuren open 16.00 uur, microfoons open 17.00 uur.
Toegang 10 euro.
Reserveren bij “Nozem en de Non”.
A. Verherentstraat 1
1961GH Heemskerk.
Tel: 06-20363530
E-mail: info@nozemennon.nl


Ook op Blues Magazine ...