The Land Where The Blues Began is de titel van de derde tentoonstelling in het C+B Museum Grolloo.
Woensdagmiddag 24 april is de tentoonstelling geopend door Jan Heerma van Voss, bluesrecencent van het eerste uur en oud-hoofdredacteur van VPRO-radio.
Ook werd aan de weduwe van Harry Muskee, Douwina, een foto annex schilderij aangeboden.

Hier een foto impressie van de opening gemaakt door Herman Keverling Buisman

C-B-06

C-B-05

C-B-04

C-B-02

C-B-01

C-B-03

C+B Museum Grolloo
The Land Where The Blues Began
Voorstreek 4, Grolloo
www.cubymuseumgrolloo.nl

C+B Museum opent seizoen met The Land Where The Blues Began

Vele belangstellenden waren woensdagmiddag 24 april aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe expositie The Land Where The Blues Began in het Cuby & the Blizzards Museum in Grolloo. De tentoonstelling is gewijd aan de twee Amerika-reizen die Harry Muskee in de jaren negentig van de vorige eeuw maakte, op zoek naar de wortels van de bluesmuziek. 
Arend Jan Heerma van Voss, oud-voorzitter van de VPRO en bluesverzamelaar en -recensent (onder andere voor Hitweek) van het eerste uur, haalde herinneringen op aan Cuby & the Blizzards en verrichtte daarmee de openingshandeling. 
Hierna kreeg de weduwe van Harry Muskee, Douwina Oosterhof-Muskee, een zeefdruk van wijlen haar echtgenoot overhandigd door Eline Krottje. De prent, die door kunstenaar Aldrik Salverda met vier verschillende technieken is vervaardigd, werd in 2011 door Jacques Tichelaar in het Grafisch Proeflokaal Orvelte gedrukt.

The Land Where The Blues Began bevat veel nieuwe elementen, zoals niet eerder vertoond en beluisterd beeld- en audiomateriaal. Zeven fotopanelen, die langs de kant van de Voorstreek staan opgesteld, begeleiden de bezoekers naar het C+B Museum, waar tevens een exemplaar van de Ford Thunderbird is geparkeerd, waarmee Harry Muskee in 1993 zijn eerste reis door Amerika maakte. 
Bijzonder is de zogenaamde Eddie Boyd-bedstede, waarin onder meer een radio-gesprek uit 1990 tussen Harry Muskee en zijn bluesheld Eddie Boyd te beluisteren is. Boyd verbleef in de jaren zestig enige tijd in de boerderij aan de Voorstreek. Samen met Cuby & the Blizzards maakte hij in 1967 de LP Praise the Blues, waarvoor Arend Jan Heerma van Voss destijds de hoestekst schreef. 
Een deel van de vaste expositie is onveranderd gebleven, waarmee de historie van Cuby & the Blizzards bewaard blijft. Dit is mede gebeurd op uitdrukkelijk verzoek van de nog altijd talrijke fans. 
Vorig seizoen trok het C+B Museum zo’n 4.500 bezoekers, waarmee de verwachtingen ruimschoots werden overtroffen.

Een logisch verlengstuk van de huidige nieuwe expositie is het Blues in Grolloo-festival, dat op zaterdag 8 juni plaatsvindt. 

Het C+B Museum is geopend van donderdag t/m zondag en in de zomermaanden van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.
Zie voor meer informatie en een uitgebreider verslag van de opening www.cubymuseumgrolloo.nl


Ook op Blues Magazine ...