Oli Brown

In Januari 2007 start het 3-tal Oli Brown, Simon Dring en Fredy Hillis met de voor hun band. Slechts 2 maanden laten hebben ze hun eerste optreden als de Oli Brown Band eerste optreden in The Walnut Tree Shades in Norwich.
Enkele optredens verder kregen ze het aanbod om aan te treden voor opnames van een live sessie voor BBC Radio 2 voor de Paul Jones Blues Show die werd uitgezonden 14 mei 2007. In januari 2008 ondertekend Oli Brown een contract bij Ruf Records en ging naar Duitsland om zijn eerste album, getiteld “Open Road”, uit te brengen in juni van het zelfde jaar. Het resulteerde in lovende recensies.
Ook waren ze in Amerika betrokken bij opnames van artiesten als REM, The White Stripes, Led Zeppelin, Isaac Hayes, ZZ Top. Hierdoor werden ze in de gelegenheid gesteld een paar live nummers te spelen “The Ardent Sessions”. De hits op de website voor The Oli Brown Band set waren 1,4 miljoen in drie weken. Tenslotte kreeg De Oli Brown Band steun van artiesten als Jon Cleary, Johnny Winter, The Fabulous Thunderbirds, Robben Ford, Walter Trout en Devon Allman, door als support te mogen optreden in verschillende grote zalen.
Begin 2009 ging de band mee als onderdeel van de legendarische Blues Caravan Tour door Europa, een jaarlijks evenement gebracht door Ruf Records, die het mogelijk maakt te spelen in landen als Duitsland, Zwitserland , Nederland, Noorwegen, Litouwen, Polen.
De door dit alles gegroeide bekendheid resulteert in opnames voor alweer zijn volgende nieuwe release. Opnames starten begin 2010 met als doel rond mei het nieuwe album te presenteren. Vanwege het geplande optreden van Oli Brown in De Boerderij te Zoetermeer willen we toch nog een keer attenderen op het bestaan van dit jonge talent en deze release.

Oli Brown - Open Road (CD)

Oli Brown Band – “Open Road”
CD | Ruf Records | 2008

o.a. te bestellen bij Cosmox.nl, altijd gratis thuis bezorgd.

01] Psycho
02] Open Road
03] Stone Gold
04] Can’t Get Next To You
05] Shade Of Grey
06] All The Kings Horse
07] Black Betty
08] Missing You
09] New Groove
10] Played By The Devil
11] Complicated

Oli Brown is live te zien tijdens Best Of Blues met ook Oberg en Snowy White op vrijdag 19 februari 2010 on de Boerderij, Zoetermeer !

Tevens is Oli Brown in Belgie te zien op donderdag 18 februari in Cultuurcentrum De Steiger te Menen.

Website: www.oliselectricblues.co.uk | www.olibrownband.com
Myspace: www.myspace.com/oliblues


Ook op Blues Magazine ...