Vandaag op 1 oktober 2012 verschijnt de 2e single van de Australische songwriter en meestergitarist Jaimi Faulkner in NL en in de bijbehorende videoclip spelen de fans een grote rol; van over de hele wereld stuurden zij per webcam hun bijdrage in.

Turn Me Around’ is een home recording; zelfs de duidelijk aanwezig trompet werd aan zijn keukentafel opgenomen. Alleen het mixen en masteren is gedaan in een echte studio. Het was een bewuste keuze om het roer om te gooien en back to basics te gaan: Faulkner worstelde het laatste jaar enorm met de druk die er vanuit de muziekwereld op hem gelegd werd om toch vooral een hit te schrijven.

Ondanks zijn groeiend succes dacht hij zelfs even aan stoppen omdat hij bijna vergeten was waar het als het muzikant zijn eigenlijk om draait; vooral trouw blijven aan je zelf. Zo ontstond het liedje ‘Turn Me Around’, waarin de Australiër pleit voor gewoon mooie liedjes schrijven, of ze nu commerciële potentie hebben of niet. Dat juist dit liedje uitgekozen werd als tweede single is op zijn minst frappant te noemen.

Tussen 2-8 oktober 2012 is Faulkner wederom SOLO in NL voor enkele concerten (o.a. Hedon Zwolle) en voor radio-optredens, waaronder bij radio 1,2 en 3FM. Tevens is Faulkner door Mojo Concerts en 3FM toegevoegd aan het Songbird Festival op 25 november a.s. Eerder dit jaar kwam de double A-side single ‘If It’s Me’ – In My Father’s Boots’ al uit en tourde hij met gastmuzikanten langs zalen zoals Tivoli en de Rhythm&Bluesnight in de Oosterpoort. De oktober tour doet Faulkner solo!

Jaimi Faulkner

Korte Bio

Jaimi Faulkner begon op jonge leeftijd als bluesgitarist/zanger en won in zijn thuisland diverse prijzen. In 2010 liet hij zijn band in zijn thuisland achter en verhuisde naar Berlijn om solo zijn geluk in Europa te beproeven. Faulkner ’s stijl is een unieke mix van folk, blues, soul en popmuziek. Dat dit niet altijd of misschien wel bijna niet in het format van de commerciële radiostations past is zeker een handicap. Toch is er een breed publiek voor dit Multi talent en dat bewees hij ruimschoots met succesvolle tours door Duitsland en Nederland. Zo deed hij een Duitse theatertour met Stevie Ann en Vonda Shepard, tourde als special guest van Paul Young en supporte in NL artiesten zoals Waylon en Jon Allen. Ook stond hij solo op mooie festivals en lanceerde zijn 1e single in Tivoli, Utrecht. Met zijn briljante gitaarspel, sterke liedjes, soulvolle stem en innemende persoonlijkheid pakt hij zowel publiek als dj’s in en het is misschien gewoon een kwestie van een lange adem of wachten op het juiste label. Muziekblad OOR kopte namelijk al: “Jaimi Faulkner raakt glimlachend de ziel” en sloot een artikel af met: “Faulkner wordt een grote.”

WEBSITE: http://www.jaimifaulkner.com EPK: http://tinyurl.com/c7mjoar

Lees ook :